HIRDETÉS
Kezdőlap Sport 2030-ra karbo...

2030-ra karbonsemleges lesz a Forma-1

HIRDETÉS

A Forma-1 irányító testületének közelmúltban elindított programja szerint 2030-ra karbonsemleges lesz a legnevesebb autóverseny sorozat. A tervek szerint nemcsak a versenypályán futó versenyautók, de a személyzet és a felszerelés szállítása során keletkezett szén-dioxid lábnyomot is el akarják tüntetni teljes egészében – írja a BBC.

HIRDETÉS

Az elképzelés lényege, hogy ultra hatékony logisztikával és utaztatással, valamint a teljes egészében megújuló energiával működtetett irodákkal és létesítményekkel ellensúlyozzák a verseny során keletkező és nem csökkenthető kibocsátást.

Első lépésként a szén-dioxid kibocsátást csökkentő programot indítják el. 2025-ig pedig minden rendezvény fenntarthatóvá válik azáltal, hogy elhagyják az egyszer használatos műanyagokat, az összes hulladékot újrahasznosítják, illetve komposztálják. 2021-től pedig kötelező lesz az F1-es versenyautók üzemanyagában legkevesebb tíz százalék bioüzemanyagot felhasználni.

Mintha léghajót építenénk a süllyedő Titanicból | Magyar Hang

Búcsút kel intenünk a kapitalizmusnak ahhoz, hogy elkerüljük az ökológiai katasztrófát? Mit érhetnek el a klímamozgalmak a zöld nekibuzdulással? Ezekre kerestek választ a Tanácstalan köztársaság vitaestjén.

A jelenleg használt F1-es erőforrások sokkal hatékonyabbak a hétköznapi autókban használt motoroknál, de ezt is növelni szeretnék a 2026-os versenyévtől kezdődően. A versenyautók egyébként a száguldó cirkusz károsanyag-kibocsátásának mindössze 0,7 százalékát adják, amiben benne vannak a versenyek és a tesztek is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem