HIRDETÉS
Kezdőlap Sport 2030-ra karbo...

2030-ra karbonsemleges lesz a Forma–1

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Forma–1 irányító testületének közelmúltban elindított programja szerint 2030-ra karbonsemleges lesz a legnevesebb autóverseny sorozat. A tervek szerint nemcsak a versenypályán futó versenyautók, de a személyzet és a felszerelés szállítása során keletkezett szén-dioxid lábnyomot is el akarják tüntetni teljes egészében – írja a BBC.

Az elképzelés lényege, hogy ultra hatékony logisztikával és utaztatással, valamint a teljes egészében megújuló energiával működtetett irodákkal és létesítményekkel ellensúlyozzák a verseny során keletkező és nem csökkenthető kibocsátást.

Első lépésként a szén-dioxid kibocsátást csökkentő programot indítják el. 2025-ig pedig minden rendezvény fenntarthatóvá válik azáltal, hogy elhagyják az egyszer használatos műanyagokat, az összes hulladékot újrahasznosítják, illetve komposztálják. 2021-től pedig kötelező lesz az F1-es versenyautók üzemanyagában legkevesebb tíz százalék bioüzemanyagot felhasználni.

Mintha léghajót építenénk a süllyedő Titanicból | Magyar Hang

Búcsút kel intenünk a kapitalizmusnak ahhoz, hogy elkerüljük az ökológiai katasztrófát? Mit érhetnek el a klímamozgalmak a zöld nekibuzdulással? Ezekre kerestek választ a Tanácstalan köztársaság vitaestjén.

A jelenleg használt F1-es erőforrások sokkal hatékonyabbak a hétköznapi autókban használt motoroknál, de ezt is növelni szeretnék a 2026-os versenyévtől kezdődően. A versenyautók egyébként a száguldó cirkusz károsanyag-kibocsátásának mindössze 0,7 százalékát adják, amiben benne vannak a versenyek és a tesztek is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek