HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Új stadion, j...

Új stadion, jó hangulat, magyar vereség

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Magyarország–Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzéssel péntek este Budapesten felavatták az új, 67 ezer férőhelyes nemzeti stadiont, a Puskás Arénát. A nyitómérkőzés előtt elbúcsúzott a 97 válogatott mérkőzésig jutó Gera Zoltán is, aki rövid, de annál érzelmesebb beszédében mindenekelőtt Jézus Krisztusnak köszönte meg a pályafutását. Ekkor mindjárt akusztikai próba is következett, a Gera Zoli! sok tízezer torokból egészen jól szólt.

HIRDETÉS

Ezt követően egy ritkán látható, pontosabban hallható eseménynek lehettünk tanúi, ugyanis mindkét pályára lépő ország himnuszát magyar ember szerezte. Uruguayét az a Francisco José Debali, aki Debály Ferenc József néven Kolozs vármegye Kajántó nevű településén született 1791-ben. (Mellékszál, de ő szerezte Paraguay nemzeti himnuszának dallamát is.) 

A telt ház (a hivatalos nézőszám, 65 114 fő volt) kiváló hangulatot hozott a vadonatúj stadionban, mely egyébként 150 milliárd forintból készült el, de a vendégcsapat hamar elvette a hazaiak örömét. Előbb, a mérkőzés első komolyabb helyzeténél, a tizenötödik percben Cavani nem hibázott (0-1), aztán rá hat percre Rodriguez egy testcsellel elfektette a magyar védőt, majd szépen csavart a hosszú felsőbe (0-2). Hogy ne menjen el végleg a közönség kedve, arról Szalai Ádám gondoskodott a 24. percben, aki immár elmondhatja magáról azt is, hogy ő lőtte az első magyar gólt a vadonatúj stadionban (1-2). 

A szünetben kiderült, hogy a büfék és a mosdók nem bírják, ha mindenki egyszerre akarja használni őket – még a férfivécé előtt is hatalmas sorok alakultak ki. A közösségi oldalra rátekintve az is kiderült, hogy az MTVA még egy barátságos mérkőzést sem tud mindenki által elérhetően közvetíteni a Kárpát-medencében: a csíkpálfalvi Salamon Zoltán szomorúan posztolta a Facebookra a televízióján látható képet, amely szerint az M4 sporton közvetítés helyett a következő felirat olvasható: „Ez a tartalom csak Magyarországon érhető el”.

HIRDETÉS

A másik félidő már jóval kevesebb izgalmat hozott, a közönség néha népdalokat énekelt (zúgott a Tavaszi szél vizet áraszt), miközben a csapatok főként azzal törődtek, hogy senki se sérüljön meg a következő, sokkal fontosabb mérkőzés előtt. Magyarország például az EB-re való kijutás szempontjából sorsdöntő csatát vív kedden este háromnegyed kilenctől Walesben, de alighanem Kalmár Zsolt nélkül, akit hordágyon vittek le a 82. percben. Két perccel a vége előtt még a magyar hálóőr, Dibusz Dénes bemutatott egy bravúrt, így az eredmény nem változott: a nyitómérkőzésen vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Az pedig jó kérdés, hogy mikor lesz újra tele a Puskás Aréna. Hétfőn már meg is rendezik a második meccset, de még az alig ezerötszáz forintos jegyár mellett is kicsi az esélye, hogy a Magyarország – Ausztria U21-es mérkőzésen telt ház legyen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,196lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!