Motorsport-történelem: csúcsra ért és világbajnok Michelisz Norbert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután az idényzáró – a hétvégén a harmadik – malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

A 34 éves Michelisz pályafutása legnagyobb sikerét érte el Sepangban a WTCR bajnoki címének megszerzésével, 2017-ben az akkor még túraautó-világbajnokságnak (WTCC) nevezett sorozatban volt második.

A hímesházai születésű Michelisz a magyar motorsport történetének talán legnagyobb teljesítményét hozta azzal, hogy ebben az idényben a 30 futamból ötöt nyert meg, és végül 370 ponttal, 21 pontos előnnyel lett világkupa-győztes.

– Egészen hihetetlen, hogy megcsináltuk, pedig ez a malajziai záró hétvége nagyon trükkös volt a három futammal, a váltakozó időjárási körülményekkel, és mindennel, ami a pályán történt – nyilatkozta a verseny után Michelisz. „Ez a siker a csapaté, a családomé, a barátaimé, és az összes magyar szurkolóé, aki az elmúlt több mint tíz évben mögöttem állt” – tette hozzá a WTCR új bajnoka.

A nap folymán korábban rendezett két malajziai futamon előbb rajt-cél győzelmet aratott, majd a második sepangi nyolcadikként ért célba. Végül argentin riválisa, Esteban Guerrieri 349 pontot gyűjtött és ezüstérmes lett, míg az összetett bronzérmet 329 ponttal a francia Yvan Muller szerezte meg.