Elküldték Kim Rasmussent a női kéziválogatott éléről

Elküldték Kim Rasmussent a női kéziválogatott éléről

Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott, 31-29-re megnyert Magyarország-Románia mérkőzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége 2020. január 7-i hatállyal felmentette tisztségéből a dán Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát – adta hírül a szövetség kedd délután.

Felkérték ugyanakkor Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségének betöltése céljából. A Győr, illetve a Ferencváros női cspataiat irányító két szakember együtt látná el a szakvezetői feladatokat a 2020. március 20-22. közötti győri olimpiai selejtezőn, valamint az azt követően sorra kerülő Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

A magyar női kézilabda válogatott a várakozásokat messze alulmúlva a 14. helyen végzett a tavaly decemberi, Japánban megrendezett világbajnokságon. Korábbi Eb-szereplésének köszönhetően ennek ellenére még van esélye, hogy kijusson a tokiói nyári olimpiára, ehhez a márciusi selejtezőn kellene elcsípnie az első két helyet. A Győrben rendezendő tornán Kínával, Szerbiával és Oroszországgal találkozik a magyar válogatott.

Nemzeti kézilabdasikerek magyarok nélkül | Magyar Hang

Amíg a legjobb klubok nem játszatják a magyar játékosokat, addig ne csodálkozzunk azon, ha a 2020-as tokiói olimpián sem lesz ott sem a férfi, sem a női válogatott.

Kim Rasmussent 2016-ban nevezték ki a magyar válogatott élére, azóta a nemzeti együttes története legrosszabb Eb- és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta.

A szövetségi kapitányt a Románia elleni vb-mérkőzést követő sportszerűtlen viselkedése miatt felfüggesztette a nemzetközi szövetség (IHF), esetleges eltiltásáról még nem döntöttek, de a magyar szövetség lépése után ennek a magyar válogatott szempontjából már nincs jelentősége.