Szlovákián is átgázolt a magyar női vízilabda-válogatott

Szlovákián is átgázolt a magyar női vízilabda-válogatott

A három gólig jutó Rybanska Natasa (szemben), a magyar és Janka Kurucova, a szlovák válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 13-án (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első negyed az öt magyar gól ellenére kicsit görcsösnek tűnt, pedig az ellenfél a gyors egyenlítésen kívül nem sokat veszélyeztetett. Akadtak apró egyéni figyelmetlenség, például kézből kicsusszanó labda is okozott olykor némi fejtörést.

A második felvonásra aztán megjött az önbizalom, amit többek között Rybanska három masszív gólja is jelzett, nomeg az, hogy a szlovákok az emberelőnyös szituációkat sem tudták gólra váltani. Ahogy a mérkőzés kommentátorai is megjegyezték, északi szomszédunk célja az volt, hogy a végére 30 kapott gól alatt maradjanak. (A szlovákok a nyitómeccsen 31-2-re kaptak ki az orosz csapattól.) Kicsit fura is volt, hogy az ellenfél olykor azért nem mert feljönni támadni, nehogy a magyarok leforduljanak róluk. A félidőkor 10-1 volt az eredmény a javunkra.

A harmadik negyed egy magyar büntetővel indult, és az Eb során először, Keszthelyi bedobta az ötméterest, 11-1. Keszthelyi Rita egyébként nagyon élt, mert nem sokkal később már a negyedik gólját is bevágta egy emberelőnyös helyzetből. A játékrész vége fele több pontatlanság is becsúszott, előbb egy kapufa, majd egy nagy védés a szlovák kapustól. Ekkor aztán valami váratlan történt, jött egy szlovák gól, méghozzá nem akármilyen. Katlovska gondolt egyet és a kicsit kintebb helyezkedő Ganglt átejtve talált be. Erre még Leimeter tronfolt rá egyet, az utolsó felvonás előtt 14-2.

Az ezúttal hat góli meg sem álló Keszthelyi Rita, a magyar válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 13-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A záró felvonásban ismét Keszthelyi indította el a gólgyártást, miután negyedik alkalommal is a magyar csapat hozta el a labdát a ráúszást követően. Szilágyi után Vályi Vanda is betalált, Keszthelyi pedig meglőtte a hatodik gólját is. A vége előtt bő két perccel Leimeter is eredményes volt, immár harmadszor. Aztán a huszadik gól is összejött, Illés volt a szerzője. Több találat már nem született, így a vége 20-2 lett.

Horvátország után a második kötelezőt is hozta Bíró Attila együttese. A női válogatott legközelebb szerdán, 19 órától csobban a vízbe a Duna Arénában, és akkor egy sokkal keményebb ellenfél, Oroszország vár a magyar csapatra.

– Összességében elégedett vagyok, simán nyertünk, itt a lényeg az, hogy ne üljön le a csapat. Most azért lehetett látni, hogy kicsit lassabbak voltunk, mint tegnap, igaz, szárazföldön és vízben is dolgoztunk még ma délelőtt nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila, aki a centerjátékkal kapcsolatban megjegyezte, nem az ő kérése volt, hogy erőltessék, ráadásul a játékvezetők nem honorálták kiállításokkal ezeket az akciókat, ezért a folytatásban már nem is nagyon próbálkoztak vele. A magyar szakvezető abban bízik, hogy szerdára pörgősebb és jobb lesz csapata játéka.

Vízilabda-Európa-bajnokság, nők. Csoportkör, 2. forduló:
A csoport – Duna Aréna.

Szlovákia–Magyarország 2-20 (1-5, 0-5, 1-4, 0-6)
Gólszerzők: Keszthelyi (6), Rybanska (3), Leimeter (3), Szilágyi (2), Parkes, Gurisatti, Gyöngyössy, Garda, Vályi, Illés, illetve Stankovianska, Katlovska.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.