HIRDETÉS
Kezdőlap Sport 26-0-ra nyert...

26-0-ra nyert és csoportelső lett a magyar férfivízilabda-válogatott

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem szokványos mérkőzés elé nézett a magyar férfivízilbada-válogatott szombat este, amennyiben ugyanis húsz gólnál többel veri Máltát, úgy csoportelső lesz a csapat, ám ha annál kevesebbel, akkor csak második, és sokkal nehezebb dolga lesz a folytatásban. Nagy volt hát a várakozás, mint többen kiemelték a meccs előtt, egy az egyben kimagaslót kell nyújtania mindenkinek, azaz, négy negyeden át nem lankadhat a figyelem egy másodpercre sem. Szokták mondani, innen szép nyerni, erre vállalkozott Märcz Tamás legénysége.

HIRDETÉS

Magyar szempontból jól indult a meccs, az első támadásból gól született, Erdélyi piszkálta be közelről, 1-0. Két és fél perc után érkezett a második magyar találat, ez már egy remek átlövésből esett, Pohl, 2-0. Egy perc sem telt el, és jött a harmadik, egy szabaddobás után Vámos lőtt egy oltári bombát. Újabb két gól szerzett a magyar válogatott, előbb Varga, majd Hosnyánszky találtak be. Ha negyedre lebontva néztük a matekot, bő két perccel az első felvonás vége előtt megvolt a „várt” gólmennyiség. De hogy ne legyen elég, Pohl újabb találata már 6-0-ra alakította az eredményt. Az első máltai kapura lövésre egészen a negyed végét jelző sípszóig kellett várni: Grixti kapus egész pályás löketét Nagy Viktor hárította.

A második játékrész Zalánki löketével indult, hogy aztán egyből duplázzon is, 8-0. Noha a máltaiak nem számítanak teljesen kezdőnek, egy támadást sem tudtak befejezni. Nem úgy, mint a megtáltosodó Zalánki, aki zsinórban immár a harmadik gólját lőtte. A magyarok hihetetlenül könnyen blokkoltak, és szereztek labdákat. Egy ilyen után talált be ismét Varga. Tizenegy perc alatt meglett a szükséges húszból tíz gól! A máltaiak ejtéssel próbálkoztak, de nem tudtak kifogni Nagy Viktoron. Nem úgy Jansik, aki kicsit kisodródva, de betalált, igaz, azért a társak is besegítettek neki azzal, hogy „eltűnt” egy máltai védő előle. A negyed végén a szigetországiak időt kértek, és a cserekapusuk is elkezdett melegíteni. A máltaiak azonban az emberelőnyüket sem tudták kihasználni, míg nálunk Varga ejtett zseniálisan, 12-0-ra növelve az előnyünk. Tizennyolc másodperccel a félidő előtt Zalánki ismét betalált, neki ez volt a negyedik, míg a csapatmak a 13. találata.

Hárai Balázs, a magyar és Jerome Gabarretta, a máltai válogatott játékosa a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország–Málta mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Hárai Balázs, a magyar és Jerome Gabarretta, a máltai válogatott játékosa a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország–Málta mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A harmadik negyed ott folytatódott, mint az előző kettő: mintha óramű pontossággal kiszámították volna, futószalagon jöttek a magyar gólok: Varga, Zalánki és Pohl volt a sorrend, 16-0. Egy hosszú, remek passz után Vámos következett, aki megszerezte az újabb találatát. Egy pillanatra ekkor a máltai szövetségi kapitányt mutatták, s arckifejezése alapján is látszott, rég örülne, ha ezt a meccset lefújnák már. Az ellenfél azért próbálkozott, volt két veszélyes lövésük, de a gól nem jött össze nekik, az egyik löketükkel Nagy Viktort lőtték arcon. A másik oldalon közben a magyarok nem álltak le, előbb Erdélyi, majd Varga büntetőből volt eredményes, 19-0. Ekkor már csak egy hiányzott a csoportelsőséghez, a huszadik találatot végül Mezei szerezte, ráadásul ő először lőtt kapura. Egy perccel a negyed vége előtt egy „új meccs” kezdődött, Zalánki pár másodperccel a játékrész lefújása előtt ismét betalált, ez neki már a hatodik gólja volt. Érdekes, az első három negyedben felvonásonként mindig egy-egy góllal dobott többet a magyar csapat.

HIRDETÉS

A negyedik negyed első magyar találatát Angyal szerezte, így már 22-0-ra alakult az eredmény. Aztán Varga szerzett labdát, és ha már így tett, végig is vitte, és hét lövéséből a hatodik gólját szerezte. Ezt követően Manhercz is feliratkozott a gólszerzők közé, 24-0. A huszonötödik magyar találat Zalánki nevéhez fűződött, aki immár hetedszer volt eredményes a meccsen. A gólgyártás még ekkor sem állt le, Manhercz ismét betalált. Az utolsó támadás előtt még időt kért Málta, azonban nem sikerült kijátszaniuk a megbeszélt figurájukat. A magyar válogatott 26-0-ra nyert.

Märcz Tamás legénysége teljesítette a kötelezőt, Málta nagy arányú legyőzésével csoportelsőként végzett, így lesz egy szabadnapja, és az Oroszország-Grúzia találkozó győztesével játszik majd a negyeddöntőben.

Vízilabda-Európa-bajnokság, férfiak. Csoportkör, 3. forduló:
C csoport – Duna Aréna.
Játékvezetők: Rakovic (szerb), Dutilh-Dumas (holland)

Málta–Magyarország 0-26 (0-6, 0-7, 0-8, 0-5)

Gólszerzők: Zalánki (7), Varga (6), Pohl (3), Erdélyi (2), Vámos (2), Manhercz (2),  Hosnyánszky, Mezei, Jansik és Angyal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.