HIRDETÉS
Kezdőlap Sport A véres kormá...

A véres kormányellenes tüntetések miatt elakadt a Budapest-Bamako rali

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A rali főszervezője közölte, hogy egyelőre nem tudják, hogy a csapat milyen biztonságos útvonalon folytathatja útját a célállomás, Sierra Leone felé.

HIRDETÉS

A 24.hu információi szerint a guineai kormány hétfőn este jelezte a Budapest-Bamako szervezőinek, hogy a rali az előzetes megállapodás ellenére nem haladhat át az ország második legnagyobb településén, Labén.

A 200 ezres városban az elmúlt napokban az elnök elleni tüntetések zajlottak, és az elfajult utcai összecsapásokban – az informális csatornákon érkezett hírek szerint – eddig három ember vesztette életét.

A legutóbbi belpolitikai tiltakozás hullámot az váltotta ki, hogy Alpha Conde elnök az ellenzék tiltakozása ellenére módosítani akarja az alkotmányt.

HIRDETÉS

A Budapest-Bamako futam történetében ez az első eset, hogy egy kormány nem tudja garantálni a résztvevők biztonságát – mondta a 24.hu-nak Szabó Gál András. A rali főszervezője közölte, hogy egyelőre nem tudják, hogy a csapat milyen biztonságos útvonalon folytathatja útját a célállomás, Sierra Leone felé.

Szabó Gál szerint a guineai kormány ígértet tett arra, hogy ezer katonát küld a rali védelmére. Az éjszaka pedig kidolgoznak egy új útvonaltervet is, amit a reggeli eligazításon közölnek a résztvevőkkel.

A mintegy 600 fős Budapest-Bamako csapata jelenleg a szenegáli St. Luisban tartózkodik. A futam résztvevőinek nagyjából a fele magyar állampolgár, és a csapattal utazik a 24.hu újságírója, Katz Dávid is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.