HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Váratlan dönt...

Váratlan döntés: pár napjuk van a kluboknak pályázni a taopénzekre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az áprilisi pályázati határidőt hirtelen februárra módosították, így nagyon sok taóból működő sportklub működése kerülhet veszélybe – írta a 24.hu a február 25-én megjelent Magyar Közlöny alapján.

A módosított kormányrendelet február 26-án hatályba is lépett, a taotámgoatás feltétele tehát az, hogy a sportklubok februárban benyújtsák sportfejlesztési programjukat, vagyis kvázi pályázatukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az MLSZ honlapján már láthatók is az új határidők: mivel február utolsó napja szombat, ennek köszönhetően a végső leadási időpont március másodika, azaz hétfő éjfél.

A korábbi években április 30-ig kellett a sportszervezeteknek leadniuk a pályázatokat, azaz könnyen lehetséges, hogy a változás megjelenésének időpontjában még csak hozzá sem fogtak az elkészítéséhez – írta a 24.hu.

HIRDETÉS

Erre most – elsősorban a hétvégének köszönhetően – maradt néhány napjuk. Aki viszont egyáltalán nem értesül a változásról, vagy ilyen szűk határidővel egyszerűen nem végez a munkával, annak ellehetetlenülhet a működése.

A látványsportágakban (futball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda) működő klubok sokasága a taopénzre építi üzemelését: ebből fizetik az utánpótlásedzőket, a csapatok versenyeztetését és így tovább.

A folyamat úgy néz ki, hogy beadják a pályázatot, amelyet a szövetség jóváhagy, ezután kezdhetnek nyereséges cégeket keresni, amelyek az államkassza helyett nekik utalják a társasági adójuk összegét. Ha ettől a lehetőségtől elesnek, költségvetésük összeomlik, mert ezek a büdzsék már taóra vannak tervezve, azaz annak kiesését szinte lehetetlen pótolni – jegyzi meg a 24.hu.

HIRDETÉS

A csöndes módosítás leginkább az amatőr részleget érintheti negatívan, hiszen nehezen elképzelhető, hogy minden falusi egyletnél könnyen találnak valakit, aki a hét második felében megírja a pályázatokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.