Karanténban a Real Madrid játékosai

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárták a Real Madrid edzőközpontját a koronavírus miatt, miután a spanyol klub egyik kosárlabdázója koronavírussal fertőződött meg. A fertőzött játékost nem nevesítették, egyes sajtóhírek szerint az amerikai Trey Thompkins kaphatta el a vírust. A karantén a labdarúgócsapatra is vonatkozik, külföldi sajtóértesülések szerint a ma délelőtti edzés is elmaradt emiatt.

Szintén ma derült ki, hogy a kosárlabda Euroliga szezonját félbeszakítják, feltehetően a spanyolországi kosárlabdacsapat fertőzésben való érintettsége miatt. Hivatalossá továbbá vált az is, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság is szünetelni fog a következő hetekben. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi 28. és a következő heti 29. forduló mérkőzéseit bizonyosan elhalasztják. A spanyol labdarúgó-szövetség közlése szerint a halasztás határozatlan időre, de legalább két hétre szól.

A koronavírus miatt elmarad két mérkőzés a második számú európai labdarúgókupában is. A Sevilla–Roma találkozóra készülő vendégek el sem utaztak a spanyol városba, mert közölték velük, hogy nem kap a repülőgépük leszállási engedélyt. Egy másik olasz–spanyol összecsapás is elmarad: a milánói Internazionale és a Getafe mérkőzését sem rendezik meg. A mai Európa-liga mérkőzések többségét zárt kapok mögött tartják.

A Juventus labdarúgócsapata is érintettje már a koronavírusjárványnak, miután az egyik játékos, Daniele Rugani testében mutatták ki a fertőzést. Az olasz labdarúgó-bajnokság felfüggesztését már korábban bejelentették. Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) döntése értelmében április 3-áig egyetlen sporteseményt sem tarthatnak Olaszországban.

Magyarországon tegnapi labdarúgó Magyar Kupa mérkőzéseken még voltak nézők. A hétvégi bajnoki fordulót azonban jelen állás szerint megtartják, de bizonyosan nézők nélkül rendezik meg.