HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Japán az olim...

Japán az olimpia halasztását kérte, 2021 nyarára teszik át az ötkarikás játékokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A japán kormányfő, Abe Sinzó az idén megrendezésre kerülő tokió olimpia halasztását kérte a koronavírus-járvány miatt – jelentette percről percre tudosításában a brit közszolgálati BBC.

A hír szerint a japán miniszterelnök erről a keddi nap során megegyezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB első emberével, Thomas Bachhal. A BBC sport szerkesztője, Dan Roan szerint a döntést a nap során a NOB vezetősége is el fogja fogadni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az újabb részletekből azt lehet tudni, a hosszabbítás egy évre szól, azaz a játékokat 2020 helyett 2021. július 24. és augusztus 9. között fogják majd megtartani. A japán kormányfő szerint erre a NOB áldását adta, és Bach is 100 százazalékban a döntés mellé állt.

Az ügy azért érdekes, mert néhány nappal korábban, Bach még nagyon amellett volt, hogy nem kellene elhalsztani az idei ötkarikás játékokat, szerinte ugyanis ez nem olyan, mintha elmaradna egy labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója. Egyelőre azonban jelenleg úgy áll, amit már korábban többen is rebesgettek, hogy a járvány miatt az idei foci Eb után az olimpiát is elhalasztják.

HIRDETÉS

Egyre távolodik a tokiói olimpia, hiába ragaszkodik a játékokhoz NOB elnöke, szinte biztos a halasztás | Magyar Hang

Kanada és Ausztrália sem küld sportolókat, ha most nyáron rendezik meg az olimpiát. Már a japán miniszterelnök sem optimista.

Ahogy arra a BBC is felhívta a figyelmet: ugyan a két világháború miatt maradtak már el ötkarikás játékok, ám ez lesz az első alkalom a modern történelemben, hogy elhalasztják az olimpiát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,908lájkolóTetszik
3,625követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek