Május 23-án folytatódik a magyar labdarúgóidény

Május 23-án folytatódik a magyar labdarúgóidény

A fehérvári Nikolics Nemanja (b) és a mezőkövesdi Farkas Dániel az OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. február 8-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tervek szerint május 23-án a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel folytatódik a hazai labdarúgóidény, az OTP Bank Liga pedig május 30-án a 26. fordulóval kezdődhet újra, írja az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjára hivatkozva az MTI. Az MLSZ tájékoztatása szerint szigorú óvintézkedések és többszörös tesztelés mellett folytatódhat a szezon, a szövetség részletes egészségügyi protokoll betartását írta elő az újrainduláshoz.

A hétfői beszámoló szerint a bajnokságban a Ferencváros két korábban elmaradt bajnokiját a Magyar Kupa-elődöntőkkel azonos időszakban játsszák le. A női NB I-ben csak a Bajnokok Ligája-indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg. A koronavírus-járvány közepette a tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr, valamint utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

A férfi NB I március közepén, a 25. forduló után szakadt félbe, ám a címvédő és listavezető FTC-nek a Debrecen és az Újpest elleni találkozóit is pótolnia kell.

Csányi Sándor: A jelenlegi helyzetben zárt kapus mérkőzéseket sem lehet rendezni | Magyar Hang

A szövetség számára az amatőr és utánpótlás-bajnokságok játékosainak egészsége is nagyon fontos – közölte az MLSZ elnöke a szervezet közgyűlésén.

/p>