Erődemonstrációt tartott Belgium

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belgium esélyeshez méltóan, már az utolsó forduló előtt kivívta a továbbjutást a csoportjából. Eden Hazard és Lukaku is duplázott, az áldozat ezúttal Tunézia volt.

Azt már a torna előtt sejteni lehetett, hogy a belga válogatott nagyon jó lesz ezen a világbajnokságon. Egységes, jól összerakott és összeszokott társaság az övék. Sokan a döntőbe jutásra is esélyesnek tartják őket. Két éve az Eb-n mi is megtapasztalhattuk, mennyire együtt van ez a csapat. Ugyanakkor az is igaz, eddig még nem találkozott komoly ellenféllel Belgium a vb-n. Az első fordulóban könnyedén verték Panamát, majd szombaton a szintén nem épp magasan jegyzett Tunézia válogatottja következett, amely ellen szintén nem kellett mindent beleadniuk a vörösöknek, de így is simán nyertek.

A gólgyártást Eden Hazard kezdte, 11-esből talált be (1–0), majd Lukaku mutatta meg tehetségét, egy kiugratás után, a tunéziai védő lába között lőtte ki a hosszú sarkot (2–0). Majd váratlanul szépített Tunézia, Bronn fejelt védhetetlenül egy beadást a kapuba (2–1). Még a szünet előtt duplázott Lukaku (3–1).

A gálázást a második félidőben is folytatták a belgák, Hazardnak is összejött a duplázás, a De Bruyne-től kapott labdát zseniálisan pöckölte el a kirontó kapus mellett, majd két védő között bevágta a kapuba (4–1). A Chelsea extraklasszis támadója helyére érkező Batshuayinak jó pár helyzet kellett, mire belőtte az ötödik gólt (5–1), az 5–2-es végeredményt pedig a hosszabbításban Khazri állította be.

Belgium erődemonstrációt tartott Tunézia ellen, és az újabb győzelmével, az utolsó forduló eredményétől függetlenül, már továbbjutott a csoportból. Egyúttal az is eldőlt ezen a meccsen, hogy Tunézia, amely 13. vb-meccsén sem tudott nyerni, kiesett.

 

2. forduló, G csoport

Belgium–Tunézia: 5–2 (3–1)

Moszkva, Szpartak stadion, 44 190 néző, jv: Jair Marrufo (amerikai)

Belgium: Courtois – Meunier, Boyata, Alderweireld, Carrasco – Vertonghen, Witsel, De Bruyne – E. Hazard (Batshuayi, 68.), Lukaku (Fellaini, 59.), Mertens

Tunézia: Ben Musztafí – Bronn (Nagguez, 24.), S. Ben Yussef (Benaluane, 41.), Meriah, Maloul –Sassi (Sliti, 60.), Skhiri, Khaoui – F. Ben Yussef, Khazri, Badri

Gólszerző: Hazard (6. – 11-esből, 51.), Lukaku (16., 45.), Batshuayi (90.), illetve Bronn (18.), Khazri (92.)

 

A csoport állása:

1. Belgium 2 2 0 0 8-2 6

2. Anglia    1 1 0 0 2-1 3

3. Panama 1 0 0 1 0-3 0

4. Tunézia  2 0 0 2 3-7 0

Címkék: foci-vb, Belgium, Tunézia