Uruguay hibátlanul lett csoportelső

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül Uruguay végzett az A csoport élén, miután 3–0-ra legyőzte Oroszországot.

Az A csoport csapatai úgy futottak neki a 3. fordulónak, hogy már a továbbjutás és a kiesés is eldőlt. Uruguay és Oroszország mindkét meccsét megnyerte, így csak az volt a kérdés a hétfői mérkőzéseken, hogy melyik csapat végez az első helyen. A házigazdának a döntetlen is elég lett volna a csoportgyőzelemhez, ám ez nem jött össze. Uruguaynak jobb, erősebb csapata van, mint az oroszoknak, s ezt láthatta a szamarai Cosmos Aréna nézőközönsége is.

Még tíz perc sem telt el a találkozóból, amikor a dél-amerikaiak 17 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottak. A labdát Luis Suárez a sorfal mellett, laposan lőtte el, nagyon pontosan a bal alsó sarokba (1–0). Aztán egy mázlis góllal tovább növelték előnyüket a latinok. Laxalt lőtt 18 méterről, Cserisev vádliján megpattant a labda, és becsapta Akinfejevet, aki bár nyújtózott, de nem tudta elérni a jobb sarokba eső labdát (2–0). Azért az oroszoknak is voltak helyzeteik, de ezek sorra kimaradtak.

A második félidőben egyik fél sem szakadt meg a pályán, a kisebb-nagyobb helyzetek ellenére úgy tűnt, mindkét válogatott már az egyenes kieséses szakaszra tartalékol. Azért az utolsó percben még Cavani is betalált, Akinfejev bravúros védése után kotorta be a labdát a kapuba (3–0).

Az uruguayiak történetük során először nyerték meg mindhárom csoportmeccsüket. Győzelmüknek köszönhetően szombat este Szocsiban lépnek pályára a B csoport másodikja ellen, míg az oroszok a B csoport győztesével találkoznak majd vasárnap délután a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

A csoport másik meccsén Volgográdban a Szaúd-Arábia–Egyiptom találkozónak csak az volt a tétje, melyik csapat fog szépen búcsúzni a világbajnokságtól. Nos ez, némi meglepetésre az ázsiaiaknak sikerült. Pedig az előny még az egyiptomiaknál volt, a Liverpool csillaga, Szalah a 22. percben gólt lőtt. Aztán azonban Szalman és Szalem góljaival fordítottak a szaúdiak, és végül 2–1-re nyertek, így ők végeztek a harmadik helyen.

3. forduló, A csoport

Uruguay–Oroszország 3–0 (2–0)

Szamara, Cosmos Aréna, 41 970 néző, jv: Diedhiou Malang (szenegáli)

Uruguay: Muslera – Coates, Godín, Cáceres – Nandez (C. Rodríguez, 73.), Vecino, Torreira, Bentancur (De Arrascaeta, 63.), Laxalt – Suárez, Cavani (M. Gómez, 93.)

Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Kutepov, Ignasevics, Kudrjasov – Zobnyin, Gazinszkij (Kuzjajev, 46.) – Szamedov, Mirancsuk (Szmolov, 60.), Cserisev (Fernandes, 38.) – Dzjuba

Gólszerzők: Suárez (10.) Cserisev (23., öngól), Cavani (90.)

Szaúd-Arábia–Egyiptom 2–1 (1–1)

Volgográd, Volgográd Aréna, 36 823 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)

Szaúd-Arábia: Al-Moszajlem – Al-Brejk, Havszavi, Motaz Havszavi, Jasszer al-Sahrani – Bahebri (Assziri, 65.), Al-Faradzs, Otajf, Al-Mogahvi, Al-Davszari – Al-Muvallad (Al-Sehri, 79.)

Egyiptom: El-Hadarj – Faszj, Ali Gabr, Hegazi, Abdel-Safj – Elneny, Hamed - Szalah, Szaid (Varda, 45.), Trezeguet (Kahraba, 81.) - Mohszen (Sobhi, 64.)

Gólszerző: Szalman (45.), Szalem (95.), illetve Szalah (22.)

A csoport végeredménye:

1. Uruguay          3 3 - - 5-0 9 pont - továbbjutott

2. Oroszország  3 2 - 1 8-4 6 - továbbjutott

3. Szaúd-Arábia 3 1 - 2 2-7 3 - kiesett

4. Egyiptom        3 - - 3 2-6 0 - kiesett