Kezdőlap Sport Foci-vb „Mindenki itt...

„Mindenki itt fogja nézni a meccset, az egész ház”

Kis túlzással egy focikapuba érkezik az ember, ha a VII. kerületi Champsbe látogat. Persze, mire megteszi a lefelé vezető utat a lépcsőn, nem is csodálkozik, mert az Aranycsapat tagjainak portréit csodálhatja a falon. Vérbeli sportkocsmáról van tehát szó, a vendégek – már a labdarúgó-világbajnokság előtt is – fanatikus rajongók. Szemük, ha éppen nem a poharuk alját fixírozza, akkor a több tucat televízió valamelyikére mered. Egy bokszban épp Neymar cselparádés gólja miatt bosszankodik egy brit pár, néhány asztallal odébb egy társaság elmélyülten figyeli a teniszt. Ők nem hangoskodnak. Nem zavarják őket sem a lármázó britek, sem a közvetlen szomszédaik, a kizárólag mezbe öltözött szurkolók.

HIRDETÉS

– Főleg külföldiek járnak hozzánk – magyarázza a pincér, aki ugyan állítja, hogy nem követi oly nagy figyelemmel, a labdarúgás fejleményeit, de látszik rajta, őt is elsodorják a pubban sugárzott sportesemények. 1900 (!) sportcsatornát tudnak fogni ugyanis.

– Ki nyeri a vb-t? – kérdezem. Szakértő módjára, hosszú morfondírozás után felel. – Hát, ha az oroszok megvették maguknak – a létesítmények mellett – a meccseket is, akkor felesleges tippelni. De ha megálltak a stadionok költségeinél, és nem tömték ki a FIFA zsebét, akkor szerintem a brazilok és a németek fognak odaérni a végére

– Mivel a magyarok nincsenek kint, így csak a Deutschland über alles – ezt már az angyalföldi Honvéd Sörbár csaposa mondja, miközben bosszankodik egy sort a magyar–ausztrál meccs potyagóljait látva. A hely, ugye, a Vasas kerületében van, de Honvéd a neve, ennek ellenére rengetegféle drukker jár oda. És sosincs verekedés. – Mindenki itt fogja nézni a meccset, az egész ház – meséli lelkesen a hölgy, felidézve a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságot, amikor rengeteg pénz cserélt gazdát.

– Jókat fogadtam én is, csak kint, Angliában – emlékszik vissza kolléganője, meg is jegyzi, ott aztán tényleg mindenre lehet fogadni. Most is megtette tétjeit, ám az ausztrálok második góljával végleg elúsztak. – Nem baj, a becsületemet viszont nem vesztettem el. – Kérdőn nézünk rá, majd beavat minket: a magyarok ellen fogadni nem szabad, soha semmilyen körülmények között.

– Jók ezek a stadionok, de legalább lenne jó foci – veszi vissza a szót a németrajongó pultos, és mondatával vitát szít a kocsmában, hogy mikor is volt utoljára jó a magyar labdarúgás. Szerinte Nyilasi és Törőcsikék alatt, mire egy idősebb úr megjegyzi, hogy hát ő még látta a Farkas Jancsiékkal felálló válogatottat a hatvanas években.

Az Aranycsapatig már nem megyünk vissza. Inkább kiisszuk a sörünket. Az orosz vb már javában tart, indul a sportkocsmák aranykora.

Minden a világbajnokságról, itt!

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

21,728lájkolóTetszik
821követőKövetés
9,953feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Odacsap a vasököl? – Magyar Hang-ajánló

Péntektől csütörtökig keresse a 31. számot az újságárusoknál! Már 28 oldalon, változatlan áron!

Kiemelt cikkek