50 millió Facebook-fiókhoz fértek hozzá hekkerek

50 millió Facebook-fiókhoz fértek hozzá hekkerek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy 50 millió felhasználójuk adataihoz fértek hozzá illetéktelenek – jelentette be a Facebook pénteken. Kedden fedezték fel a behatolást és értesítették a rendőrséget.

A BBC beszámolója szerint a potenciálisan érintett felhasználókat pénteken kijelentkeztették, majd újra be kellett jelentkezniük. A vállalat közlése szerint a támadók a „View As” (Megtekintés mint) funkcióban találtak rést, amit kihasználtak. Ezzel a nézettel tudjuk, megnézni, hogy az ismerőseink, vagy épp azok, akiket nem igazoltunk vissza, mit látnak a profilunkból.

Egy karnyújtásnyira van a Skynet? - Magyar Hang

Pontosan mi is ez az MI, s vajon mit tudhatnak, mire lehetnek képesek és meddig jutottak el az „öntudatra ébredésben”.

Guy Rosen a cég biztonsági vezetője a BBC szerint azt írta, hogy a hibát javították, minden érintett fiókot újraindítottak, valamint további 40 milliót elővigyázatosságból. A vállalat azonban azt mondta, hogy a felhasználóknak nem kell megváltoztatniuk a jelszavukat. A támadók át tudták venni a fiókok irányítását – közölte Rosen.

A Facebook felhasználóinak száma tavaly érte el a kétmilliárdot.