A kormány támadja, az EU támogatja őket

A CEU budapesti épülete (forrás: Facebook/CEU) A CEU budapesti épülete (forrás: Facebook/CEU)

A Magyar Hang információ szerint politikai üzenetnek is beillő döntést jelent be a napokban az Európai Unió által működtetett Európai Kutatási Tanács (ERC).

Hirdetés

Több mint hárommilliárd forinttal támogatja két olyan magyar intézmény közös kutatását, melyeket egy ideje támad a magyar kormány. A jelentős összeget ráadásul az ERC legfontosabb programján, az úgynevezett szinergia pályázaton ítélték oda a Magyar Tudományos Akadémia és a CEU közös, hat évig tartó kutatására a matematika határterületein.

Információink szerint ekkora összeget a régiónkban zajló kutatásra még nem ítélt meg az EU-s intézmény.

Nem alkudhat meg az Akadémia az Orbán-rezsimmel – Magyar Hang

„Ha az elit bunkó módon viselkedik, az elzülleszti a társadalmat” – Gondolatok Pálinkás József interjúja nyomán.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.