HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány David Attenbo...

David Attenborough szerint már a láthatáron van a civilizációnk összeomlása

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A legnagyobb ember által előidézett katasztrófával nézünk szembe, amely több ezer év óta a legnagyobb fenyegetés: a klímaváltozás – mondta David Attenborough az ENSZ lengyelországi Katowicében tartott klímakonferenciáján, melyről a brit The Guardian tudósított. A találkozó célja, hogy megállapodjanak arról, hogy hogyan valósítsák meg a gyakorlatban a párizsi klímaegyezményben foglaltakat.

A világhírű brit természettudós azt is mondta, ha most nem kezdünk cselekedni, az egész civilizációnk összeomlása és a jelenleg ismert természeti környezet kihalása is a láthatáron van. Újabb kutatások szerint a történelem során mért húsz legmelegebb év az elmúlt 22 évre tehető.

– Nem látjátok mi zajlik körülöttetek? – ezt már egy fiatal férfi mondta a küldötteknek levetített videóban. Egy fiatal nő pedig arról beszélt, hogy Kínában már most is látják a klímaváltozás következményeit. Attenborough szerint az emberek kinyilvánították az akaratukat és most a világ vezetőin van a sor, hogy felelősen viselkedjenek, és azonnal megtegyék a szükséges lépéseket. Emellett felhívta az embereket arra, hogy használják az ENSZ által létrehozott ActNow névre hallgató chatbot-ot, amely ahhoz nyújt segítséget, hogy mindenki kivehesse a részét a klímaváltozás elleni harcból.

Betiltaná 2021-től az Európai Parlament az egyszer használatos műanyagtermékeket – Magyar Hang

Az Európai Parlament ezen túlmenően előírná, hogy a dohánytermékekből származó szemetet 2025-ig felére, 2030-ra pedig 80 százalékkal kell csökkenteni.

HIRDETÉS

A találkozón felszólalt az ENSZ főtitkára, António Guterres is, aki arról beszélt, hogy a klímaváltozás sokkal gyorsabban történik, mint ahogy reagálunk rá, és ha ezen nem változtatunk, akkor már lehet, hogy túl késő lesz. „Sok országnak ez már most is élet- halál kérdés” – tette hozzá.

A konferencia megnyitóján Andrzej Duda is beszédet mondott. A lengyel elnök arról beszélt, hogy a hatékony szénfelhasználás nem mond ellent a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Lengyelország az elektromos áramellátásának a 80 százalékát fedezi szén segítségével, ám magát a termelést 1988-óta 30 százalékkal csökkentette a hatékony energiafelhasználásnak köszönhetően. A találkozón sok felszólaló adott hangon az aggodalmainak is, többek közt Donald Trump klímaváltozást tagadó megnyilvánulásai miatt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,724lájkolóTetszik
3,477követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek