HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Másfél métere...

Másfél méteres jég borította be a mexikói város egyes részeit

HIRDETÉS

Igencsak vastag, helyenként másfél méteres jégtakaró borította be a mexikói Guadalajara külvárosi részeit – közölte a BBC. A Mexikó középső részén található városra lecsapott jégvihar nagyon gyorsan érkezett, autókat borított be, fákat döntött ki, házakat rongált meg.

Mexique : un orage de grêle recouvre la ville de Guadalajara de glace
HIRDETÉS

Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett hír.

Érdekesség, hogy a városban 30 foknál is melegebb volt. Enrique Alfaro kormányzó az AFP hírügynökség szerint a történtek után azt mondta, hogy ezek után tegyük fel a kérdést, a klímaváltozás vajon valóságos-e.

A guadalajarai egyetem szakértője, Hector Magana elmondta, hogy a természeti jelenség a légkör instabilitásával magyarázható: miközben felforrósodott a földfelszínhez közeli levegő, a légkör felsőbb rétegeiben fokozódott a nedvességtartalom.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,557lájkolóTetszik
2,563követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vik-tor, Vik-tor!

A rajongó/katona akkor sem fogalmaz meg kritikát, ha feketén-fehéren egyértelmű, hogy rajongásának tárgya/vezénylőtábornok hibát követett el. Vagy Orbán-szelfi, vagy újságírás.

Szürke zóna