HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány „Úgy nyúltunk...

„Úgy nyúltunk bele a természetbe, hogy nagy kiterjedésű tüzek képesek kialakulni”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– Az erdőtüzeket szeretjük a természeti katasztrófa és a vis maior kategóriába sorolni, pedig gyakran miattunk keletkezik a tűz. Úgy nyúltunk bele a természetbe, olyan tájhasználatot valósítottunk meg, hogy nagy kiterjedésű tüzek képesek kialakulni – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Dániel erdőmérnök, erdőtűzszakértő, a Nébih munkatársa. Szerinte fontos, hogy ne csak akkor beszéljünk a tüzekről, amikor már tombolnak, és hogy a megelőzési munkákra is minden országban legyen forrás, sok helyen a tüzek megfékezése és a sikeres megelőzés után elzárják a pénzcsapokat, pedig csak a folyamatos megelőzés lehet eredményes.

Nagy Dániel kiemelte, hogy az egész bolygón szélsőségesebbé vált az időjárás, a klímaváltozás azt jelenti, hogy hosszabb a tűzkeletkezési időszak, gyorsabban és nagyobb intenzitással terjednek a lángok.

A kormánypropaganda megtalálta a bozóttüzek valódi felelőseit | Magyar Hang

A szakértővel annak kapcsán beszélgettünk, hogy egyre pusztítóbbak bolygónk felszínén az erdőtüzek, a közelmúltban Brazíliában, Indonéziában, Afrika trópusi államaiban, Kaliforniában, Portugáliában, Indiában, Kanadában, Szibériában is tomboltak a tüzek, Ausztrália hónapok óta szenved a megállíthatatlannak tűnő lángoktól. Az országban 500 ezer hektáros gigatűzfészek alakult ki, a néhány napja lezúduló zivatar csak enyhítette a tüzet.

A Magyar Hang január 31-én megjelent 2020/5. számában olvasható teljes interjúban a nagy pusztítást okozó erdő- és vegetációtüzek okairól, a védekezés lehetőségeiről, az állatok pusztulásáról, és arról is szó volt, hogy mennyi idő alatt állhat helyre az ökoszisztéma egy-egy tűz után. Keresse a lapot az újságárusoknál!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/5. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,993lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katasztrofális a második negyedéves GDP-adat: 13,5 százalékos zuhanás egy év alatt

A 10,7 százalékos elemzői várakozásokat jelentősen alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye április és június között.