HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány „Úgy nyúltunk...

„Úgy nyúltunk bele a természetbe, hogy nagy kiterjedésű tüzek képesek kialakulni”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

– Az erdőtüzeket szeretjük a természeti katasztrófa és a vis maior kategóriába sorolni, pedig gyakran miattunk keletkezik a tűz. Úgy nyúltunk bele a természetbe, olyan tájhasználatot valósítottunk meg, hogy nagy kiterjedésű tüzek képesek kialakulni – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Dániel erdőmérnök, erdőtűzszakértő, a Nébih munkatársa. Szerinte fontos, hogy ne csak akkor beszéljünk a tüzekről, amikor már tombolnak, és hogy a megelőzési munkákra is minden országban legyen forrás, sok helyen a tüzek megfékezése és a sikeres megelőzés után elzárják a pénzcsapokat, pedig csak a folyamatos megelőzés lehet eredményes.

HIRDETÉS

Nagy Dániel kiemelte, hogy az egész bolygón szélsőségesebbé vált az időjárás, a klímaváltozás azt jelenti, hogy hosszabb a tűzkeletkezési időszak, gyorsabban és nagyobb intenzitással terjednek a lángok.

A kormánypropaganda megtalálta a bozóttüzek valódi felelőseit | Magyar Hang

A szakértővel annak kapcsán beszélgettünk, hogy egyre pusztítóbbak bolygónk felszínén az erdőtüzek, a közelmúltban Brazíliában, Indonéziában, Afrika trópusi államaiban, Kaliforniában, Portugáliában, Indiában, Kanadában, Szibériában is tomboltak a tüzek, Ausztrália hónapok óta szenved a megállíthatatlannak tűnő lángoktól. Az országban 500 ezer hektáros gigatűzfészek alakult ki, a néhány napja lezúduló zivatar csak enyhítette a tüzet.

A Magyar Hang január 31-én megjelent 2020/5. számában olvasható teljes interjúban a nagy pusztítást okozó erdő- és vegetációtüzek okairól, a védekezés lehetőségeiről, az állatok pusztulásáról, és arról is szó volt, hogy mennyi idő alatt állhat helyre az ökoszisztéma egy-egy tűz után. Keresse a lapot az újságárusoknál!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/5. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,826lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Valódi kérdések, valódi válaszok – Itt az igazi nemzeti konzultáció!

A nemzeti adathalász akciók nagyon, nagyon sokba kerültek. Itt az ideje, hogy a társadalmat valóban foglalkoztató ügyekről beszéljünk, manipulációmentesen és közpénz felhasználása nélkül.