HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Az űrhajósok ...

Az űrhajósok ismét beszálltak a Dragonba, újra megpróbálják fellőni a Space X rakétáját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az időjárás miatt szerdáról szombatra halasztották el a Space X űrmagánvállalt Crew Dragon elnevezésű űrhajójának kilövését. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Elon Musk techmilliárdos fémjelezte cég és az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, a NASA szombaton újra megpróbálja Föld körüli pályára állítani az űrkapszulát, hogy az később a Nemzetközi Űrállomáshoz tudjon csatlakozni.

A két veterán asztronauta, Robert Behnken és Douglas Hurley minegy 2 és fél órával a tervezett második kilövés előtt is elfoglalták a helyüket a Crew Dragonban. Egyelőre úgy áll, hogy most sikerül majd elindulniuk, igaz, szerdán is 17 perccel a kiírt start előtt fújták le az indítást egy elég komoly viharcella miatt.

A Space X lenne az első magáncég, amely embereket tudna az űrbe küldeni. Ráadásul kilenc év után ez lett volna az első alkalom, hogy az űrrepülő program 2011-es lezárása óta saját eszközzel embert küld Föld körüli pályára és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) az Egyesült Államok.

Ha szeretnének többet tudni az előzményekről, illetve a magánszektor űrkutatásba való bevonásáról, olvassák el az erről szóló feldolgozásunkat.

Történelmi űrstart előtt áll Amerika
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,944lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döcög a magyar-horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

A horvátok szerint még mindig tart a vizsgálat, a magyarok ugyanakkor azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben.