HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Csatlakozott ...

Csatlakozott a SpaceX űrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, a NASA és a Space X űrmagánvállalat szombaton fellőtt, két asztronautát szállító űrkapszulája, a Crew Dragon május 31-én magyar idő szerint 16 óra 18 perc körül csatlakozott a NASA és az Európai Űrügynökség, az ESA közös, Harmony (Node-2) elnevezésű összekötő moduljához az űrállomáson. A dokkolást a Dragon automatikusan végezte, ezt követően az űrhajósok a fedélzeti rendszereket ellenőrizték, hogy biztonságos-e a kapcsolódás az űrhajó és a Nemzetközi Űrállomás (ISS) között.

A NASA élő közvetítésében 16 óra 31 perckor mondták ki, hogy befejeződött a kapcsolódás. Az űrhajó tizenkét kapocs segítségével kapcsolódik az ISS-hez, ezek mind a helyükön vannak, és stabilan tartják a járművet – jelentették.

A Crew Dragon sikeres dokkolása után a két űrhajóst először rádión keresztül üdvözölték az ISS-en, majd miután a kapcsolódásnál semmiféle hibát nem találtak az ellenőrzés során, a két asztronauta, Bob Behnken és Doug Hurley magyar idő szerint 20 óra 22 perckor lépett a nemzetközi űrállomásra, ahol az űrállomás személyzete, Anatolij Ivanyisin, Iván Vágner és Christopher Cassidy személyesen is üdvözölte őket.

A tervek szerint Robert Behnken és Douglas Hurley minimum 30, ám legfeljebb 90 napot fognak az ISS-en tölteni, ahol részt vesznek a Nemzetközi Űrállomás 63. expedíciójának munkájában. A Dragonnak legkésőbb augusztus 28-án vissza kell térnie a Földre.

HIRDETÉS
Másodjára elindulhatott a Space X rakétája
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.