A Kutya Párt szerint a Momentum szivárogtatott ki egy hangfelvételt róluk

A Kutya Párt szerint a Momentum szivárogtatott ki egy hangfelvételt róluk

Kétfarkú Kutya Párt (Fotó: Magyar Hang / Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletes cikkben számolt be a hvg360 arról, hogy birtokukba jutottak 2021-es hangfelvételek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kapcsán, amelyek a párt akkori kaotikus működését tárták fel, illetve a pénzügyi elszámolásaik hiányosságait. Az Állami Számvevőszék például 2023-ban a 2020-as és 2021-es pénzügyi beszámolók vizsgálata után 11,2 millió forintra büntette a pártot.

A cikkre az MKKP hosszú reakciót írt bemutatva, hogy miket rontottak el, és azóta mit tettek az átláthatóság érdekében. Ennek részeként az alábbit is állították: „Azt lehetett tudni, hogy a felvétel a Momentumhoz került már régebben, majd azt is – több momentumos és egyéb forrásból is, hogy Hajnal Miklós erőltette, hogy lehozza a sajtó, így próbálták volna megnyerni a hegyvidéki előválasztást, ha már egy normális jelöltet nem sikerült találniuk (...)”. Hajnal a XII. kerület momentumos országgyűlési képviselője, míg az MKKP társelnöke, Kovács Gergely Hegyvidék ellenzéki polgármesterjelöltje lett azután, hogy pár hete nagy fölénnyel legyőzte a momentumos riválisát, Farkas Csabát. Amennyiben Kovács nyer a június 9-ei önkormányzati választáson, könnyen lehet, hogy bizonyos kerületi ügyekben szorosabban is együtt kell majd dolgozniuk Hajnallal.

Lapunk kereste a Momentumot az MKKP Hajnallal kapcsolatos állításai miatt, ahonnan azt a választ kaptuk, nem ő juttatta el a felvételt a sajtóhoz. – És a Kutyapárt belügyét nem szeretnénk ennél bővebben kommentálni – tették hozzá.