A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálhatja Rogán sajtónak adott tippjeit

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálhatja Rogán sajtónak adott tippjeit

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi ügy lett abból a történetből, melyet Szakács Árpád, Orbán Viktor korábbi kultúrharcosa (jelenleg pedig a Mi Hazánk tanácsadója) mesélt el az Ultrahang című podcastban. Szakács felidézte, hogy nagyon sokat találkozott Rogán Antallal, hiszen három kampányban is részt vett, mint az összes megyei napilap központi szerkesztőségének volt főszerkesztője. Elmondása szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda irányítója kéthetente megjelent a kormányközeli sajtó vezetőinek értekezletén, és eligazítást tartott – azaz, „tekintetében összehangolta azokat a kampánystratégiákat, amelyek mentén a Fidesz politikája zajlott.”

A titkosszolgálatokért és a kormányzati propagandáért felelős miniszter nem csak összehangolt, de olyan értesüléseket is közölt, amiket Szakács egyenesen megdöbbentőnek érzett. „…ezeken az egyeztetéseken olyan jellegű információk jelennek meg (…) amelyekhez meggyőződésem szerint semmilyen legális módszerrel nem juthattak hozzá. (….)  bár szerintem nem a titkosszolgálatokat, inkább a magánnyomozó és egyéb cégeket használták (…) olyan jellegű dolgokat tudtunk, olyan jellegű dolgokat építettünk be a média világában, ami erkölcsi, morális és mindenféle értelemben elképesztő” – mesélte a beszélgetős műsorban.

A történet felkeltette a DK-s Vadai Ágnes figyelmét is, aki Polt Péter legfőbb ügyésztől kérdezte meg: „Vizsgálják-e, hogy valóban illegális módszerekkel szerzett információkat Rogán Antal a megyei napilapoknak?”. Polt Péter szerdán egészen röviden válaszolt, mint írta, Vadai Ágnes kérdését feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította. Ez azonban nem jelenti, hogy az NNI nyomozást is indít az ügyben, hiszen a rendőrségnek három napja van a beérkező feljelentések elbírálására. Ez alatt pedig a beadványt elutasíthatják vagy feljelentés-kiegészítést (további adatszolgáltatást) is kérhetnek.

Rogán Antalt szerdán Magyar Péter is emlegette. A korábban Varga Judit férjeként ismert, most a NER-rel szembeforduló jogász március 15-i rendezvényén „zászlóbontásra készül”, ennek kapcsán pedig előre figyelmeztette a propagandaminisztert, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját és a Fradi elnökét: SMS-ben üzente meg a két fideszes politikusnak, hogy „tartózkodjanak a jól bevált módszereiktől: ne próbálják se a szolgálatok, se szervezett huligánok segítségével megzavarni vagy provokálni „a több tízezer ünneplő honfitársunkat”.