Lejárató szórólapok jelentek volna meg Óbudán, feljelentést tesz az ellenzék

Lejárató szórólapok jelentek volna meg Óbudán, feljelentést tesz az ellenzék

Bús Balázs még az NKA alelnökeként mondott beszédet a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Jankovics Marcell-emlékfalának átadásán 2023. május 18-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Impresszum nélküli lejárató szórólapot akart gyártatni a Bús Balázs vezette III. kerületi Fidesz – írja lapunknak eljuttatott közleményében az óbudai hatpárti ellenzék kampányfőnöke.

A közlemény szerint a nyomdába a megrendelést a jelenleg is fideszes önkormányzati képviselő, Csikósné Mányi Júlia vezette Összefogás Óbudáért Egyesület küldte el. Ez az egyesület a Városi Civil Alapból, azaz közpénzből 37 millió Ft támogatást kapott 2021 óta. Mint Krébesz hozzátette, az ügyben tiltott pártfinanszírozás, választási csalás és költségvetési csalás miatt feljelentést tesznek, egyben felszólították a Fideszt, hogy tartsa be a törvényeket, és „ne finanszírozza kampányát közpénzzel kitömött civil szervezetekből, és fejezze be a név nélküli hazugságok terjesztését”.

Az üggyel az Óbudai Hírmondó foglalkozott, a laphoz eljutottak ugyanis azok a lejárató szórólapok, amelyeket Kiss László, a kerület regnáló polgármestere, egyben az ellenzék közös polgármesterjelöltje ellen vetettek volna be. A hírmondó szerint a fotókon jól látszott, hogy sem megrendelő, sem felelős kiadó nincs a lapokon. A szórólapok gyártására a Porszinter Nyomda kapott megbízást, ezért megkérdezték a nyomdától, hogy ki a megrendelője az impresszum nélküli lejárató politikai kiadványnak. A nyomda válaszában az Összefogás Óbudáért Egyesületet nevezte meg. Miután a nyomda jelezte a megrendelőnek az impresszum hiányát, a megrendelő a szórólapok megsemmisítését kérte, aminek eleget is tettek. A lap szerint az ügy kirobbanása után a helyi közösség tagjai és a politikai elemzők is felvetették a tisztességes politikai küzdelem és az állami források átlátható felhasználásának fontosságát.