Leadta Magyar Péter pártja az EP-képviselőjelöltek listáját

Leadta Magyar Péter pártja az EP-képviselőjelöltek listáját

Magyar Péter a Tisza Párt Széll Kálmán téri aláírásgyűjtő pultjánál 2024. április 20-án. (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden benyújtotta európai parlamenti listáját a Tisza Párt – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. Tizenkét név került fel a Tisza Párt leadott európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listájára, Magyar Péterrel az élen. 

Magyar mögött Dávid Dóra a második, aki jelenleg a Meta londoni irodájának jogtanácsosa. Őt követi harmadikként Tarr Zoltán református lelkész, akit kirúgtak állami állásából, miután felszólalt az április 6-i tüntetésen. A negyedik Kulja András, akié a legnagyobb egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna. Az ötödik jelölt Lakos Eszter és a hatodik Gerzsenyi Gabriella.

Az április közepén nyilvántartásba vett Tisza Párt már korábban létezett, Magyar csak átvette, így lett a párt alelnöke. A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot. A Medián friss, a HVG megrendelésére készített mérése szerint a Tisza országos támogatottsága huszonnégy százalékon áll a pártot választó biztos szavazók körében. A DK-MSZP-Párbeszéd választási szövetség nagyot zuhanva csak kilenc százalékon áll a felmérés szerint, a Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk az öt százalékos bejutási küszöb közelében van. A választani tudó biztos szavazók között a Fideszt még mindig 46 százalékon méri az intézet, igaz, a kegyelmi botrány kirobbanása előtt ez 51 százalék volt.