Magyar Péter is kérdőre vonta az évértékelőre készülő miniszterelnököt

Magyar Péter is kérdőre vonta az évértékelőre készülő miniszterelnököt

Magyar Péter a Partizán műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokak nevében megköszönném, ha a mai évértékelő beszédében kitérne arra a kérdésre is, hogy Ön szerint hivatalban maradhat-e egy olyan kormány, amelynek egyik tagja olyan, súlyos korrupciós bűncselekményben érintett, amiről a kormánynak is tudomása van– így üzent a miniszterelnöknek Magyar Péter a legfrissebb posztjában, majd hozzátette: „Mit kíván a magyar nemzet? Felelős minisztériumot Buda-Pesten.”

Már a pénteki kormányinfó utáni bejegyzésében is célozgatott Magyar Péter egy korrupciós ügyre: miután tételesen igyekezett cáfolni a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által vele kapcsolatban tett állításait, posztja végén így szúrt oda Gulyásnak:  „sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.” 

Kérdés, hogy milyen büntetőügyre gondol Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki a múlt vasárnapi Partizán-interjú óta rendszeresen csöpögtet információkat a NER működéséről a közösségi oldalán, és teljes erőbedobással támadja Orbán Viktor rendszerét. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének, majd csütörtökön a bicskei áldozatokat is megszólította. A kormányközeli megafonos megmondóemberek már több mint húsz millió forintot költöttek a lejáratására a közösségi médiában.

Pénteki posztjában egyébként Gulyás Gergely állításai kapcsán Magyar arról is ír: „Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón ugyanis arra a kérdésre, hogy Magyart felhívta-e a Partizán-interjú után, hogy miért vádolja a kormányt ezzel-azzal, azt válaszolta, hogy hónapokkal korábban beszélt vele utoljára, ráadásul Magyar előre megírta neki, hogy ha az állami megbízatásai véget érnek, ezt fogja tenni. Gulyás azt mondta, nem próbálta meg lebeszélni, mert nem szereti, ha fenyegetik. Magyar posztjában úgy folytatta: „Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.”

Magyar Péter egyes kijelentései alapján már nyomozást is indítottak. A Partizánnak adott interjúban többek között arról beszélt, hogy a Karmelita-kolostorban megfenyegették a „szolgálatok emberei”, a munkahelyén, a Diákhitel Központban pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal foglalta le a dolgait. Kormányzati forrása szerint ezt figyelmeztetésnek szánták. Magyar azt is állította, a titkosszolgálatokat irányító Rogán a kormány Richelieu-je. A feljelentéseiről elhíresült Tényi István közérdekű bejelentése nyomán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított több bűncselekmény, így nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés gyanúja miatt dr. Magyar Péternek a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján – írta a Blikk. A nyomozó iroda tájékoztatása szerint mentelmi joggal érintett személy érintettsége egyelőre nem merült fel, ezért nem a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást.