Orbán Viktor az elhíresült jándi falutábláról: „Nekem tetszett”

Orbán Viktor az elhíresült jándi falutábláról: „Nekem tetszett”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke (k) beszédet mond vidéki kampánykörútjának fehérgyarmati állomásán 2024. május 2-án. Orbán Viktor mellett Tilki Attila, a térség fideszes országgyûlési képviselője (b). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor titokban zajló országjárása során csütörtökön útba ejtette a szabolcsi Jánd községet is. Az ukrán határ mellett fekvő település azért került a napokban a figyelem középpontjába, mert kitáblázták Orbán beszédeinek visszatérő elemét, a „No migration, no gender, no war” felsorolást a község két végén kihelyezett üdvözlő táblákra. A miniszterelnök „Villámlátogatás a világhírű Jándon” címmel erről posztolt pénteken egy rövid videót a Facebook-oldalán. 

A videóban a miniszterelnök üdvözölte a települése polgármesterét, Asztalos Istvánt, majd néhány helyi lakost. – Megyek Gyarmatra (Fehérgyarmatra – a szerk.), és gondoltam, most, hogy ilyen világhírűek lettek, megállok – mondta Orbán, majd a polgármesterhez odafordulva közölte, hogy szerinte jól tették, hogy kiírták a falutáblára azt a bizonyos szlogent. Ahogy jött be a faluba, neki ez tetszett. Annak a hátoldalán van viszont egy másik tábla is, amelyen az áll, hogy „otthont, hitet, békét”.  Mint emlékezetes, a faluban kitört a táblacsata, miután a község polgármestere a faluba érkezőket köszöntő táblát lecserélte. A „No migration, No gender, No War” felirattal nem mindenki értett egyet, ezt kedden átalakították az otthon, hit béke szlogenekre. Este azonban az új feliratokat a polgármester leszedte, majd délutánra a táblák hátoldalára helyezte fel, így most a faluból távozóktól ezzel búcsúznak a jándiak.

Orbán az új tábla kapcsán úgy fogalmazott, azért nem akarjuk a migránsokat, mert meg akarjuk tartani az otthonunkat, majd arról is felvilágosított mindenkit, hogy az apa az férfi, az anya meg nő. – Tehát ha valaki azt mondja, hogy hit, az azt jelenti, hogy no gender – szögezte le. Továbbfűzte a magyarázatot: a végén pedig azt mondjuk, hogy no war, az pedig a békét jelenti. Szerinte nincs értelme vitatkozni a jándiaknak, hiszen tulajdonképpen ugyanaz olvasható a két táblán. A miniszterelnök utána labdákat osztogatott a gyerekeknek. 

Címkék: Orbán Viktor, Jánd