Szijjártótól megtudhattuk: 18 megállapodást írt alá Magyarország és Kína

Szijjártótól megtudhattuk: 18 megállapodást írt alá Magyarország és Kína

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. május 8-án. (MTI/KKM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

18 ügyben megállapodott Magyarország és Kína – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, amely Orbán Viktor és Hszi csin-ping meglehetősen semmitmondó sajtótájékoztatóját követte.  

Rendkívül sikeres tárgyalásokról beszélt Szijjártó, aki szerint egy projektlistát állítanak fel azokról az infrastruktúrafejlesztésekről, amelyeket közösen szeretnének megvalósítani. A legfontosabbak a következők:  

• A kínaiakkal közösen kezdik el előkészíteni a Budapestet elkerülő V0 tehervasúti vonalat és a Ferihegyre vezető gyorsvasutat.
• A kínaiakkal közösen fejlesztik a magyarországi elektromosautó-töltő állomásokat.
• Új, az eddiginél nagyobb áteresztőképességű határátkelőt nyitnak Szerbia és Magyarország között.
• A kínaiakkal és a szerbekkel közösen kezdik vizsgálni, hogyan lehet a leggyorsabban és legjobban kőolajvezetéket építeni Szerbia és Magyarország között.
• Mostantól lehet cseresznyét és szarvasmarha-szaporítóanyagot exportálni Kínába.
• Megállapodtak egy nukleáris együttműködés elindításában is, ami a nukleáris energiatermelés teljes vertikumát le fogja fedni.

A konkrét bejelentések egy része nem okoz meglepetést: már egy ideje terjedtek pletykák, hogy a lehetséges projektek között felmerült a Rákosrendező és a Ferihegyi repülőtér közötti gyorsvasút esetleges megépítése, kínai hitelből. A nagyobb városokat elkerülő, vasúti teherforgalmat mentesítő V0 vasútvonal építéséről (amely egy esetleges új Duna híddal érintené a Budapest–Győr–Székesfehérvár–Dunaújváros–Szolnok csomópontokat) is szóltak iparági pletykák. Elterjedt az a hír is, hogy a nagy kínai autógyártó, a Great Wall Motors, esetleg a Pécs melletti Bicsérden építené fel első európai üzemét. Szijjártó Péter cáfolta, hogy a mostani látogatás programpontjai között szerepelne egy pécsi vizit is, és ezt most nem is említette a konkrét projektek között. 

Hogy a nukleáris együttműködés pontosan mit jelent, érinti-e a paksi bővítést, arról Szijjártó sajtótájékoztatóján sem esett szó. A következőket mondta ezzel kapcsolatban: „Most abban állapodtunk meg a kínaiakkal, a kínai kormánnyal, hogy a nukleáris ipar teljes vertikumára készítünk együttműködési programot annak érdekében, hogy a villamosenergia-előállítás legolcsóbb, legbiztonságosabb, leghatékonyabb módját mindkét ország megfelelőképp tudja alkalmazni”. Ezzel összefüggésben pedig megjegyezte, hogy a következő években az áramigény meredeken tovább fog nőni az egész világon, és ezt a keresletet leginkább nukleáris energiával lehet kiszolgálni. „Azok az országok lesznek jó helyzetben, biztonságban, amelyek komoly nukleáris kapacitásokkal rendelkeznek” – szögezte le.

Szijjártó egy korábbi bejegyzésében arról írt: „A diplomáciai kapcsolataink 75. évének méltó megünneplése: minden területre kiterjedő teljes stratégiai partnerség jött létre a Kínai Népköztársaság és Magyarország között.”