Tarlós: „kezelhetetlen” Vitézy Dávid programja

Tarlós: „kezelhetetlen” Vitézy Dávid programja

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Úgy vélem, Vitézy a mai napig sértődött ember, amiért annak idején elküldtük a BKK éléről, és most próbál ebből valamiféle erkölcsi tőkét kovácsolni, mondván, ez azért történt, mert útban volt” – mondta Tarlós István egykori főpolgármester a Mandinernek. Tarlós szerint képtelenség, hogy Vitézyt az oroszok nyomására távolították volna el a BKK éléről, ha pedig az egykori BKK-vezér, jelenlegi főpolgármester-jelölt nyomást tapasztalt volna, azt írásban is jelentenie kellett volna, Tarlós szerint ezt azonban nem tette meg. „Megjegyzem, én sosem tárgyaltam a tenderről az oroszokkal, Vitézy Dávid azonban saját bevallása szerint 2013 folyamán igen” – mondta az orosz metrókocsik beszerzésével kapcsolatban.

Azt is felidézte, hogy ő már 2012-ben háttérbe akarta szorítani Vitézyt, ami a Fideszen belül is feszültséget okozott. A volt főpolgármester szerint az e-jegyrendszer is Vitézy Dávid ötlete volt, és ő is készítette elő a végül megrekedt és rendőrségi nyomozáshoz vezető projektet, amelyben később nem találtak bűncselekményt. Tarlós szerint nem kizárt, hogy az LMP néhány fővárosi mandátum megszerzéséért állt be Vitézy mögé, a főpolgármester-jelölt kampányígéretei pedig félrevezetőek és látványosan teljesíthetetlenek. Ilyen például az egészségügyieknek, rendőröknek és tanároknak szánt bérlakások építése. – Vitézy emellett teljes útfelújítást és hasonlókat ígér 101 pontból álló, kezelhetetlen programjában – kritizálta Vitézy programját a fővárost 2019-ig vezető Tarlós.