Thürmer Gyula: Üdvözöljük Hszi Csin-ping elnök urat!

Thürmer Gyula: Üdvözöljük Hszi Csin-ping elnök urat!

Thürmer Gyula (Fotó: Thürmer Gyula / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kínai elnök olyan Magyarországra érkezik, amelyre oda figyel a világ. Ma Magyarország adja legmarkánsabban az egyik lehetséges választ a világot sújtó gazdasági, politikai és szellemi válság leküzdésére – többek közt erről írt hosszú posztot Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy Hszi Csin-ping szerdán Magyarországra érkezik.

A politikus a posztban – amelynek címe az, hogy „üdvözöljük Hszi Csin-ping elnök urat!” – arról is értekezik, hogy Kína értékeli, hogy Magyarország „nem fulladt bele a világgazdasági válság hullámaiba, emelte az emberek életszínvonalát, fenntartotta az ország stabilitását. Ezzel a stabil belpolitikai háttérrel járul hozzá a béke megőrzéséhez”. Thürmer szerint ma Magyarország rendkívül nehéz helyzetben van, ugyanis szerinte olyan szövetségi rendszerek tagja, amelyek ma a háború felé viszik a világot – fejtette ki a politikus a Fideszére kísértetiesen hasonló gondolatait. Ugyan úgy véli, Magyarország mindent megtesz e folyamat fékezésére, de ez önmagában kevés. – Bízik abban, hogy Amerikában és Nyugat-Európában is felülkerekedik a józanság, de ahhoz, hogy ez bekövetkezzék éppen Kínára van szükség. Kína rendelkezik azzal a gazdasági, katonai és
szellemi erővel, amellyel józanabb politikára bírhatja a nyugati vezetőket – tette hozzá.

Posztját később azzal zárta: „számunkra, a Munkáspárt számára fontos, hogy egy olyan ország vezetője jön ide, amely a szocializmus útján halad. A kínai sajátosságú szocializmus eredményei biztatólag hatnak mindenki számára, aki elégedetlen a tőke uralmával, a kapitalizmussal. A magyar-kínai stratégiai együttműködésben saját politikánk sikerét is látjuk, hiszen mi már 1990-ben nyitottunk kelet, azaz Kína felé, amikor mások még javában ellenségként tekintettek rá”.

Érdekesség, hogy a Munkáspárt indul az önkormányzati választáson, és több fővárosi kerületben is indít polgármesterjelöltet, továbbá állítottak fővárosi listát, amelyet ugyan még nem jogerősen, de már nyilvántartásba vett a Nemzeti Választási Iroda.

Címkék: Thürmer Gyula