Üzent a magyar kormánynak David Pressman

Üzent a magyar kormánynak David Pressman

David Pressman amerikai nagykövet (Képernyőfelvétel: amerikai nagykövetség videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tudták, hogy több mint 43 kvintillió lehetséges kombináció létezik egy háromszor hármas Rubik-kockán?” – kérdezte David Pressman az Egyesült Államok budapesti nagykövete az amerikai nagykövetségen tartott fogadáson illetve Rubik-kocka kirakó versenyen, ahová meghívta többek között Rubik Ernőt és Mérő Lászlót is.

A lapunknak eljuttatott közlemény szerint Pressman a következőket mondta hazánk és az USA kapcsolatáról: a Rubik-kocka közel végtelen bonyolultságához képest az Egyesült Államok és Magyarország között felmerülő nehézségek könnyebben megoldhatók. – A megoldást meg lehet találni, sőt gyors megoldás is található, ha van rá politikai akarat – hangsúlyozta. – Amint azt múlt heti beszédemben világossá tettem, az Egyesült Államok már meghozta azt a döntést, hogy felismerhetőbb kapcsolatot akar Magyarország kormányával. De a kapcsolat jobbá tétele nem olyan döntés, amelyet egy kormány egyedül hozhatna meg – folytatta Pressman, aki szerint „a rejtvények megoldására tett erőfeszítéseink sokat elárulnak arról, hogy kik vagyunk – mint diákok, tanárok, kormányok”.