Végül mégsem állít megyei listákat Magyar Péter pártja

Végül mégsem állít megyei listákat Magyar Péter pártja

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: A Magyar Hang olvasója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen megyében sem állít listát a Tisza Párt – jelentette be Magyar Péter hétfő délután, a határidő lejárta előtt egy órával a Facebook-oldalán. 

Azt írta bejegyzésében, hogy a Tisza párt több ezer önkéntes önfeláldozó munkájának eredményeként pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást. Ennek ellenére a „közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a Tisza Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat”.

Ezt azzal indokolta, hogy az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptak, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak „álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a Tisza Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat. Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni.”

Hozzátete, sajnálják, hogy ezzel sokaknak csalódást okoznak, de bíznak benne, hogy „a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében” mindenki el tudja fogadni a döntésüket. Megköszönte a rengeteg „hazaszerető, becsületes jelölt” jelentkezését! Hozzátette, a közös munkát mindenképpen folytatják. „A Tisza Párt célja, hogy sok ezer jelentkezőből, a több tízezer támogatónk segítségével, a következő országgyűlési választásáig mind helyi mind országos szinten becsületes, a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot hozzunk létre” – írta. Köszönetet mondott a segítőknek és a „több tízezer” támogató aláírásért is. Kommentben hozzátette, hogy természetesen az összegyűjtött aláírásokat a határidőig minden megyében leadják a választási irodáknak.

Kedd délután volt a fővárosi közgyűlési lista leadási határideje is, a Tisza Párt listája itt olvasható.