Rengeteg pénzre lenne szüksége Budapestnek

Rengeteg pénzre lenne szüksége Budapestnek

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid (Forrás: Vitézy Dávid/Facebook)

Akinek víziói vannak, az menjen orvoshoz – Helmut Schmidt volt német szociáldemokrata kancellár híres mondata több mint 40 éves, de a politikusok ma is revolvereznek azzal, hogy álmodozónak állítják be az ellenfeleiket. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is épít erre: „Jó lenne, ha Karácsony Gergely most már lejönne a képzelet világából, és itt, a Földön, Budapesten tenne végre rendet” – reagált Karácsony egy korábbi kijelentésére. Kifigurázta a főpolgármesternek azt a megjegyzését is, hogy 2019-es programja nem öt, hanem ötven évre szólt. Arról nem esett szó, hogy Szentkirályi mit mikorra ígér – hét pontból álló programja nem tartalmaz konkrét intézkedéseket, így eleve nehezen lenne számon kérhető. Nagyobb tisztaság, rendezettebb közlekedés, bürokrácia- és korrupciócsökkentés – többek között ezek a vállalások, de egyik sincs kifejtve.

Új programot Karácsony Gergely sem írt: a 2019-es, részletesebb programja után 11 pontban foglalta össze a vállalásait. Vitézy Dávid 101 ponttal készült. A Mi Hazánk jelöltje a mezőnyben közepesen részletesnek számító, néhány oldalas programmal vág neki a választásnak. Láthatóan egyik jelölt sem a lehető legrészletesebb programokban látja a választók megnyerésének kulcsát, de valamiféle „vízió” kiolvasható belőlük azzal kapcsolatban, hogy mik Budapest legfontosabb problémái az indulók szerint, és milyen lenne a jövő Budapestje – azon kívül, hogy Szentkirályi Alexandra szerint tisztább és nagy.

• Hogy látják a jelöltek Budapest legfontosabb problémáit?
• Van-e közös vízió?
• Miért nem haladnak hosszú távú fejlesztések?
• Miért hibás a közlekedési szakértő szerint a kormány hozzáállása?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 9-ig kapható 2024/18. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!