Mi látszik a Holdról?

Mi látszik a Holdról?

Orbán Viktor miniszterelnök érkezése Brüsszelben a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan – mondta két évvel ezelőtt, a választási győzelme után Orbán Viktor. Egészséges gondolat, váltsunk nézőpontot, fogadjuk meg a kormányfői tanácsot, nézzük meg, mi látszik mostanában „a Holdról”. Ha a Glóbuszt nézzük, akkor először is annak kellene föltűnnie, hogy a 20. század legnagyobb hatású eseménye Gregory Pincus találmánya, a fogamzásgátló tabletta volt. Most, két generációval később világosan látszik a hatása: az europoid rassz, vagyis a fehér ember mostanában veszíti el vezető szerepét a világban. Az antibébi-pirula nem várt mellékhatása: a szegény népek, amelyek nem részesültek áldásaiban, átveszik az uralmat a bolygó fölött.

Ez a változás nem okoz akkora kulturális, mint amekkora biológiai hatást. Szerte a legfejlettebb országokban sorra kerülnek vezető pozícióba olyanok, akiknek a szülei, pláne a nagyszülei annak idején még csak nem is voltak Európában vagy Észak-Amerikában – viszont vagy az USA, vagy valamelyik nagy gyarmattartó kulturális szférájában nőttek föl, iskolázódtak. Az Egyesült Királyság „Prime Minister”-e Rishi Sunak, a Konzervatív Párt elnöke, kelet-afrikai szülőkkel, de a nagyszülei pandzsábiak, magát hindu gyökerűnek tudja. Amúgy Oxfordban végzett. A skót kabinetvezető, a „First Minister” Humza Yousaf egyben a Skót Nemzeti Párt vezetője, 2016 óta Glasgow képviselője az edinburgh-i parlamentben. Pakisztáni muszlim és skót nemzeti politikus egy személyben – erre tessék gombot varrni.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 25-ig kapható 2024/16. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!