A magyar és az orosz propaganda ugyanazokat az ellenségképeket használja – Reptér Takácsy Dorkával

A magyar és az orosz propaganda ugyanazokat az ellenségképeket használja – Reptér Takácsy Dorkával

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyire érte váratlanul az orosz rezsimet a moszkvai terrortámadás? Mit mutatnak a reakciók: szervezhette-e az eseményeket a Kreml csak azért, hogy az ukránokra mutogasson és ezt is felhasználhassák az ellenük indított háború folytatásához? Mit várhatunk Vlagyimir Putyintól a 88 százalékos elnökválasztási győzelmét követően? Van-e potenciális utódja Putyinnak? Mi a helyzet a rezsim mögött álló oligarcha-réteggel? Létezik-e még bármiféle valós ellenzéki politikai erő Oroszországban? Mit történhetett az orosz elnök legkomolyabb kihívójának számító Alkszej Navalnijjal, akit a rendszer bebörtönzött, és nem sokkal az elnökválasztás előtt halt meg egy szibériai munkatáborban? Várható-e kormányátalakítás Oroszországban? Megválhat-e veterán külügyminiszterétől, Szergej Lavrovtól Putyin? Hogyan értékelték Oroszországban az amerikai konzervatív, a Fox Newsból kitett Tucker Carlson tévés interjúját Putyinnal? Mennyire szereti az orosz állami propaganda a magyar kormányzati megnyilatkozásokat? Hogyan alakul az orosz-magyar viszony? Takácsy Dorka Oroszország-szakértővel beszélgettünk.

Az e heti brüsszeli percekben pedig Arató László tudósítónk a terrortámadásra adott uniós reakciókat, illetve a legutóbbi EU-csúcs eredményeit vesézte ki.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.