A vaddisznókat lelövik, ugye?

A vaddisznókat lelövik, ugye?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budakeszi lakói körülbelül annyit tudnak a városuk határában afrikai sertéspestis (ASP) miatt elhullott több száz vaddisznóról, mint bárki az ország bármely pontján: nagyjából semmit. A hatóságok, érintettek részéről nagy a titkolózás, a fertőzés a sertésállományra átterjedve irgalmatlan gazdasági károkat okozhat, ráadásul itt vannak az önkormányzati választások, így nagyjából senkinek nem érdeke, hogy túl sok információ kerüljön nyilvánosság elé. Pedig nagy a baj, a szakemberek sokáig abban bíztak, hogy a Duna megállítja a kelet felől érkező kór – egyébként villámgyors – terjedését, de nem lett igazuk.

(...)

A budakesziek kicsit zavartan állnak a helyzet előtt, legalábbis azon kevesek, akiket megkérdezek, merre van a terület, ahol a több száz vaddisznó megbetegedett. A hírek szerint az ASP egy budakeszi „vadaskertben” ütötte fel a fejét, ami nem azonos a Budakeszi Vadasparkkal, a legtöbben azonban mégis oda kalauzolnának. Kérdezem őket, láttak-e esetleg a közelmúltban szendvicset majszoló migránsokat a város szélén, de azt hiszik, hülyéskedem, ami voltaképpen igaz is.

Sertéspestis: többé semmi nem lesz a régi? | Magyar Hang

Pedig tudjuk, a helyzet korántsem mulatságos. Nyilván nem közvélemény-kutatást végzek, de többen is számonkérik, miért vicceskedem a migránsokkal, holott itt emberéletek vannak veszélyben. Amikor azzal próbálom nyugtatni őket, hogy de hiszen a sertéspestis emberre nem veszélyes, már csak legyintenek. Akadnak persze tájékozottak is, már ami a betegséget és a tréfás kedvű agrárminisztert illeti, de hogy hol van a vadaskert, azt ők sem tudják.

Nincs mit tenni, autózgatok a Telki felé vezető úton. Több elkerített területet is látok, de nem tudom, melyik a vadaskert.

(...)

Vajon sikerült megtalálni az érintett területet, és mit tudnak a helyiek a helyzetről? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 11-én megjelent 2019/41. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/41. számban? Itt megnézheti!