A fideszesek Strasbourgban még megszavazták, itthon feleslegesnek tartják elítélni Törökországot

A fideszesek Strasbourgban még megszavazták, itthon feleslegesnek tartják elítélni Törökországot

Facebook/Ujhelyi istván

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyeskedésig fajult a vita az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén, ahol annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét tárgyalták a képviselők, amely az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta – írta a Facebookon Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő.

A dokumentum alapját az a határozat adta, amelyet néhány napja a Fidesz EP-képviselőinek támogatásával fogadott el az Európai Parlament ebben az ügyben. A magyar javaslat benyújtását Ujhelyi István kezdeményezte, az európai határozat alapján készült országgyűlési dokumentumot pedig Tóth Bertalan szocialista elnök-frakcióvezető nyújtotta be hivatalosan az MSZP részéről, később az összes ellenzéki parlamenti párt csatlakozott hozzá.

Ujhelyi István dr.

Gyáva volt a Fidesz: nem vették tárgysorozatba a török-szír hat... ározatot! Személyeskedésig fajult a vita az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén, ahol annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét tárgyalták a képviselők, amely az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta.

A javaslat tárgysorozatba vételéről a kormánypárti többségű külügyi bizottság döntött a mai ülésén. A napirend kapcsán heves vita robbant ki az ülésen jelenlévő Újhelyi István és a Fidesz képviselői között. A bejegyzés szerint, Németh Zsolt fideszes bizottsági elnök végül elismerte, hogy pártja egyetért az EP-ben is elfogadott és most a magyar Országgyűlésnek is benyújtott dokumentum tartalmával, annak megerősítő elfogadását azonban feleslegesnek tartják, ezért tartózkodtak annak tárgysorozatba vételénél.

– A Fidesz ezzel egyszerre csinált hülyét saját EP-képviselőiből, akik Strasbourgban még megszavazták ugyanezt a dokumentumot és csinált hülyét saját magából is, amikor nem volt elég bátor kiállni az európai értékek mellett és sunyi tartózkodásukkal megint csak behódoltak a török államhatalomnak – fogalmazott Ujhelyi István.