HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Nagyon súlyos...

Nagyon súlyos és hosszú válság jön – Telefoninterjú karantén idején Róna Péterrel

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztéséig – ami egy, másfél év – nem tud kilábalni a gazdaság, addig pedig az emberek közötti kapcsolatok korlátozásával, és leginkább a teszteléssel lehet lassítani a fertőzés terjedését. Ez utóbbiban nem nagyon jeleskedik a magyar kormány – nyilatkozta a Magyar Hangnak Róna Péter közgazdász.

Az Oxfordi Egyetem oktatója szerint az eddig bejelentett magyar mentőcsomag nem elegendő. A fejlett országok példáját követve a bankok helyett közvetlenül a munkavállalókoz és a vállalkozásokhoz kellene eljuttatni a támogatásokat. A magyar gazdaság visszaesés pedig még ideális esetben is legalább 9 százalék lesz.

A túlhatalom törvény jogi hátterét ugyan hozzáértés híján nem tudja megítélni, de kérdések azért felvetődtek benne. Például hogy ha valóban olyan nagyon jól teljesít Magyarország, ahogy Orbán Viktor állítja, akkor vajon miért van szükség olyan korlátok nélküli felhatalmazásra, amelyet Európában egységesen a diktatúra felé való törekvésként értékelnek.

Róna Péter arról is beszélt, hogy milyen hatalmas árat kellett fizetnünk a relatíve kedvező magyar makroadatok fejében, amelynek most látjuk a kárát, hogy milyen inflációs veszélyeket rejt magában a pénznyomtatás, amely elkerülhetetlen a gazdaság talpraállításához, hogy milyen következményei lesznek a liberális demokrácia felszámolásának, illetve hogy vajon a 2008-asnál is várhatóan nagyobb válság milyen próba elé állítja az Európai Uniót, s hogy van-e esély annak szétesésére.

HIRDETÉS

Keresse a legfrissebb, 2020. április 3-án megjelent 14. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 14. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek