Donáth Anna: Újabb lendületre volt szükségünk

Donáth Anna: Újabb lendületre volt szükségünk

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nem látok válságot a Momentumban, de újabb lendületre volt szükségünk – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Donáth Anna, akiről karácsony előtt derült ki, hogy átveszi a párt vezetését.

A politikus az utóbbi időszakban élesen kritizálta a Demokratikus Koalíciót, amelyre Gyurcsány Ferenc azt üzenete vissza: „mutassa meg Donáth Anna, hogy befolyásosabb, mint a DK”. Szerinte azonban neki nem más pártok elnökeire kell hallgatnia, hanem a választókra, akiket nem akkor képvisel jól, ha befolyásosabbnak tartják, hanem akkor, ha hitelesnek és elszámoltathatónak. Mindenesetre ezek után is le tudna ülni tárgyalni a DK elnökével, sőt, szerinte éppen azzal kell leülni, akivel nem ért egyet. – Az én dolgom elsősorban nem az, hogy a DK elnökét jó útra tereljem, hanem az, hogy felépítsek egy olyan ellenzéki együttműködést, ami valós alternatívája lehet a jelenlegi rendszernek – mondta.

• Ha pártelnök lesz és tárgyalnia kell a DK-elnökkel, félre tudják majd tenni a nézeteltéréseket?
• Van belső válság a pártban?
• Attól nem tart, hogy olyan lesz a Momentumnak, mint Orbán Viktor a Fidesznek vagy Gyurcsány Ferenc a DK-nak?
• Vannak felmérések, amelyek szerint a Fidesz, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt is előzi a Momentumot a fiatalok között. Miért ez a lemaradás?
• Mit gondolt, amikor kiderült, hogy Magyarország megkap több mint 10 milliárd eurónyi uniós támogatást?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2024/1 számában találja. Vegye meg január 11-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Momentum, Donáth Anna