Emberbarát hatalom

Emberbarát hatalom

Orbán Viktor szelfizik a Fidesz kongresszusán 2019. szeptember 29-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

1. Olvasom, hogy a kiszivárgott nyomozati jegyzőkönyvekben szerepel az egyik főcsibész, bizonyos Schadl György feleségének az a mondata, amely szerint jobban aggódik, hogy késik a fodrászától, mint a kilakoltatott család további sorsán. Nehéz erre olyan szavakat találni, amelyek tűrik a nyomdafestéket. Ezért csak annyit, hogy őszintén remélem, neki is lesznek az életében nagyon nehéz pillanatai (inkább órái, hetei, évei), amikor pontosan ennyi együttérzéssel találkozik. Vagy, ha lehet, még ennyivel sem.

2. Takács Péter egészségügyért felelős (?) államtitkár, aki valamikor maga is orvosként dolgozott, és még a kamara elnökségének tagja is volt, a sajtótájékoztatóján indignálódva megjegyezte (miközben határozottan visszautasította a MOK kéréseit, és a szervezetet a betegek érdekeinek megsértésével vádolta), hogy „egyes orvosok többet keresnek, mint egy államtitkár”… Ehhez több megjegyzésem is lenne: A.) Örülök, ha így van. B.) „Egyes orvosok” munkája sokkal többet is ér, mint az államtitkároké, akik amúgy erősen túl vannak fizetve. C.) Az „egészségügyért felelősként” azon kellene munkálkodnia, hogy minden gyakorló orvos többet keressen, mint szerénytelensége.

3. Szalay-Bobrovniczky Kristóf iparmágnás, kaszinótulajdonos, most éppen honvédelmi miniszter a tömeges elbocsátások kapcsán hangzatos lózungokkal – fiatalítás, verseny, hazaszeretet, high-tech – cáfolja a politikai tisztogatás vádját, majd fapofával közli az érdeklődő tévéssel, hogy az elbocsátott tisztek „most lehetőséget kaptak, hogy a civil életben dolgozzanak tovább”. Teljes mértékben egyetértek az első hallásra kissé arrogánsnak tűnő mondattal, sőt, javasolnám, hogy vigyék tovább az elvet, és adják meg a civil újrakezdés lehetőségét például minden parlamenti képviselőnek, de legalább a kormánypárti frakciók tagjainak. Egészen biztos vagyok benne, hogy utóbbiak között kevesebb az igazán elkötelezett, hivatástudattól fűtött (már ha egyáltalán ismerik a politikusok ezeket a fogalmakat), mint a most elzavart, 25–35 éve katonáskodó főtisztek között.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: NER