Hrutka János: Ne baltázzuk el még a jövendőt!

Hrutka János: Ne baltázzuk el még a jövendőt!

Hrutka János (Fotó: Hrutka János Facebook oldala)

– Mindig is volt bennem késztetés arra, hogy a különféle területek között tátongó hatalmas árkot megpróbáljam betemetni – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Hrutka János. Az egykori válogatott labdarúgó, szakkomentátor a foci mellett a kultúrában is igyekszik minél jobban elmélyedni, a járvány így a lelki feltöltődésének egyik legfontosabb szegmensét vette ki a rendszerből.

A szigorú szabályok kapcsán Hrutka János hangsúlyozta, talán szerencsésebb lett volna, ha az ősszel bevezetett korlátozások minden rendezvényre egyformán vonatkoznak. – Talán eggyel könnyebben elfogadták volna az emberek, hogy nem mehetnek étterembe, koncertre, moziba vagy színházba, ha nem látnak több ezer őrjöngő fiatalt félmeztelenül, egymás nyakába ugrálni maszk nélkül a lelátókon.

Hrutka szerint az előző évi sikerek ellenére reálisan kell megítélni a magyar focit. – Számtalan pozitív dolog történt és igen, eredményesség terén volt most egy jó félév, volt előrelépés, de van sok szőnyeg alá söpört probléma is. Vagyis lehet, hogy a kirakat jelenleg gyönyörű, de közben hátul, a raktárban azért van még rendetlenség.

  • Miért élnek a mai napig a focistákkal kapcsolatos sztereotípiák?
  • Miért fullad gyalázkodásba a legtöbb közéleti vita a Facebookon?
  • A stadionépítésnek köszönhető a magyar foci sikere?
  • Megfér egymás mellett Pintér Béla és a Puskás musical?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang január 22-én megjelent 2021/4. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen (részletek itt) online!