Így hamisít a Fidesz–DK-nagykoalíció

Így hamisít a Fidesz–DK-nagykoalíció

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k), felesége, Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, Molnár Csaba (b2) és Rónai Sándor (j4) a párt mandátumot szerzett képviselői a DK eredményváró rendezvényén a fővárosi Radisson Blue Béke Hotelben az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: Magyar Hang)

Rogáni módszerek alkalmazásával gyanúsították meg Molnár Csabát. Az ellenzék sorait újrarendező Magyar Péter beszélt arról, hogy a Demokratikus Koalíció alelnöke megvágta egy nyilatkozatát csak azért, hogy a számára szükséges értelmezést kapja. Magyar Péter csak annyiban tévedett, hogy Rogán Antal az, aki a gyurcsányi módszereket eltanulta. De később már közösen fejlődtek, tökéletes tanítványaivá váltak egymásnak. „Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk” – vallotta büszkén Debreczeni József könyvében Gyurcsány Ferenc.

A politikai lejáratás minden korábbinál gátlástalanabb módszerét később a Fidesz is elsajátította. Bohár Dániel teljes életműve a példa arra, mennyire tökéletesen sikerült ez. Nemrég épp Márki-Zay Péter tette közzé teljes telefonbeszélgetését a megafonos aktivistával. Ebből kiderült, milyen nevetséges módon vágta meg Bohár a korábbi miniszterelnök-jelölt válaszait, csak hogy jobban illeszkedjenek a lejárató videóiba. Bohár többek közt feltette azt az amúgy értelmetlen kérdést, hogy Magyar Péter jobb messiás-e Márki-Zaynál, mire utóbbi azt válaszolta: „természetesen, ha önnek messiás kell, akkor legyen Magyar Péter messiás. (...) Én nem mondtam soha, hogy messiás Magyar Péter”. Ebből lett Bohárnál annyi: „természetesen”. 

• Mit tapasztalt Puzsér Róbert?
• Hogyan manipulál a DK-s Molnár Csaba?
• Mi a gond a nyilatkozatok hasonló megvagdosásával?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 9-ig kapható 2024/18. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!