Soha nem derül ki, pontosan kik voltak Jeffrey Epstein gyermekprostitúciós hálózatának kliensei

Soha nem derül ki, pontosan kik voltak Jeffrey Epstein gyermekprostitúciós hálózatának kliensei

András yorki herceg, II. Erzsébet brit királynő és a néhai Fülöp edinburgh-i herceg harmadik gyermeke a brit újságok címlapján 2022. január 13-án (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Eget rengető dolgok nem kerültek elő, mégis tanulságos végigböngészni a gyermekprostitúciós láncáról hírhedtté vált Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos újabb bírósági dokumentumokat. A New York-i ingatlanmágnás éveken át masszív hálózatot működtetett, amely fiatal, olykor 14 éves lányokat kényszerített prostitúcióra, és közvetített a felső tízezer számára. A 2008-ban gyermekprostitúció miatt egyszer már elítélt pénzembert 2019. július 6-án vették őrizetbe, ám a 66 éves férfi még bármiféle eljárás megindítása előtt öngyilkos lett a manhattani cellájában. Epstein „kerítőjét”, a milliárdos körökben mozgó Ghislaine Maxwellt később bűnösnek találták fiatalkorú lányok szexkereskedelmének vádjában, és 2022. június 28-án 20 év börtönre ítélték.

Az iratokból kiderült, mely hírességek álltak kapcsolatban Epsteinnel, így Bill Clinton, Donald Trump, Michael Jackson, David Copperfield és András herceg neve is szerepel a bírósági dokumentumokban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a névsorra sokan pedofillistaként is tekintettek, bár arra nincs jelenleg bizonyíték, hogy valóban 18 év alatti szexpartnereket szervezett volna ki Epstein a szóban forgó ismert embereknek.

• Még halála előtt hogyan védekezett Epstein a vádakkal szemben?
• Mennyit kapott a többek között András herceget is feljelentő Virginia Giuffre egy légyottért?
• Mi nehezíti a pontos tisztánlátást?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap január 25-ig kapható 2024/3. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Ehhez a tartalomhoz Magyar Hang-előfizetőként férhet hozzá – bármilyen előfizetéssel. Válassza ki az Önnek legjobban tetsző csomagot!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!