Kovács András Péter: Kihúzni magunkat a mélyből

Kovács András Péter: Kihúzni magunkat a mélyből

Kovács András Péter humorista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Egész életemet bizonytalanságban éltem, saját magamnak próbáltam biztos pontokat találni: egyház, diploma, jog. Nem kellett tehát mást tennem, mint elengedni a biztonságot, és visszazuhanni a kiszámíthatatlanba – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Kovács András Péter.

A humoristával beszélgettünk a társadalom megosztottságáról is. – Bármit mondok, megvádolhatnak elfogultsággal, csak a kívánt környezetbe kell helyezni a kijelentést. Ha három gyereket vállalok, fidesznyik vagyok, ha az oktatásukért aggódom, komcsi – mondta, majd elmesélte, hogyan élte meg, amikor 2020 tavaszán a Maradok. Itthon című „karanténslágert” leadta az M1, amikor Orbán Viktor élő bejelentkezése nem működött.

Kovács András Péter az elmúlt időszakban többször, több helyen mesélt és írt édesapja alkoholizmusáról. – Elsősorban saját magamat gyógyítom, de a nyilvános megszólalással az is a célom, hogy beszédtémává tegyem az alkoholizmust, mert ez még mindig tabunak számít itthon, családon belül éppúgy, mint társadalmi szinten. És nem azért tabu, mert nem illik róla beszélni, hanem azért, mert nem merjük szóba hozni – mondta.

• Mi köze volt az üzemanyag-ársapka eltörléséhez?
• Melyik videója miatt vádolták meg azzal, hogy kormánybérenc?
• A humoristák mindig a traumáikat rejtik el a poénok mögé?Ű
• Miért akart szerzetesnek állni, és mi történt, ami miatt végül meggondolta magát?
• Van olyan régi poénja, amit ma már nem mondana el, nehogy megsértsen valakit?
• Miért különleges az idei karácsonya?

 

A teljes cikket a Magyar Hang december 22-én megjelent karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!