A pillanat uralása már a múlté: hogyan kezeli a Fidesz Magyar Péter fellépését?

A pillanat uralása már a múlté: hogyan kezeli a Fidesz Magyar Péter fellépését?

A Fidesz háborúpártizós plakátja a Balaton közelében (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Már a kormányközeli Nézőpont Intézet is azt méri, hogy Magyar Péter pártja a legerősebb az ellenzéki térfélen. A Tisza Párt felívelése egyelőre megállíthatatlannak tűnik, de hogyan kezeli a helyzetet a Fidesz? Milyen a hangulat belső köreikben, mennyire érzik veszélyesnek a változó közhangulatot?

„Június 9-én nagy meglepetés lehet bármely irányba” – jegyezte meg lapunknak egy neve elhallgatását kérő fideszes politikus. Miközben beszélgetésünk során több alkalommal próbálta bagatellizálni Magyar Péter politikai sikereit a bevett vezényszavakkal („hiteltelen”, „áruló”, „kipukkad a lufi ”), elismerte: nem lehet tudni, június 9-én merre billen a mérleg. – Azt gondolom, sokan lesznek, akik a Magyar Péter iránti lelkesedéstől vezérelve elmennek szavazni, aztán ott kapnak jó pár lepedőnyi papírt, ami teljesen összezavarja őket – mondta. A politikus szerint ugyanakkor a Fidesznek nagyon komoly mobilizáló képessége van, abban bíznak, a választás napján sokakat tudnak majd szavazásra bírni. Nem lehet tudni, Magyar Péter hívei mennyire lesznek elszántak, de a Fideszéhez hasonló, jól szervezett mozgósító gépezetük aligha van – véli forrásunk.

• Mi lehet a gond a Fidesz kampányával?
• Eljut-e egyáltalán Orbán Viktorhoz kritikus hang akár a Magyar Péter jelentette „veszélyről”?
• Mit jelent az, hogy a kormánypártoknál „megállt a tudomány”?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap május 16-ig kapható 2024/19. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!