Magyar Péter: „Van más bizonyítékom is”

Magyar Péter: „Van más bizonyítékom is”

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Nem tart attól, hogy rágalmazásért beperelnék, mert minden állítását bizonyítani tudja – többek között erről beszélt szerda este lapunknak Magyar Péter. A legerősebb bizonyítéknak az aznapi sajtótájékoztatóján is emlegetett hangfelvételt nevezte a pártalapításra készülő jogász. A kritikák szerint sokan alap nélkül kezelik „messiásként” az alig pár hete felbukkanó Magyar Pétert, ám az elemző úgy véli, az ehhez hasonló gyors népszerűségszerzés nem ritka jelenség a XXI. századi viszonyok között. Európai tapasztalat azt mutatja, hogy aki nem magasról indul, az később nagyon nehezen ér el jelentős támogatottságot.

Súlyos bűncselekménnyel vádolja Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert Magyar Péter. Ezt azután közölte a sajtóval, miután az ügyészségen négy órán át tanúként hallgatták ki a végrehajtói kart érintő Völner–Schadl korrupciós ügyben. A 2022-ben kirobbant ügy miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik, mások mellett a végrehajtói kart egykor vezető Schadl György és Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. Az egyelőre számos ponton homályos történetet a Magyar Péter ügyészségi meghallgatás utáni sajtótájékoztatóján elhangzottak és a szerda este vele folytatott telefonbeszélgetés alapján foglaljuk össze.

• Honnan szerezte a bizonyítékait Magyar Péter?
• Mitől függ, hogy nyilvánosságra hozza-e azokat?
• Tart-e attól, hogy a fellépése bármilyen negatív következménnyel, akár ellene irányuló feljelentéssel járhat?
• Mennyire jellemző a hozzá hasonló gyors népszerűségszerzés Európában?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 28-ig kapható 2024/12. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!