Nagy Ervin: Ez a félelem csendje, nem a jóllakottságé

Nagy Ervin: Ez a félelem csendje, nem a jóllakottságé

Nagy Ervin színész (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Megértem, hogy az embereket szorongással töltik el a sötét és tényleg kábé a nyilas időket idéző, jól fizetett megafonos kis senkik nemtelen, alpári piszkálódásai, karaktergyilkossági kísérletei – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Ervin annak kapcsán, hogy vajon miért hallgatnak sokan. Magát az átlagnál talán harciasabbnak nevezte, de – mint mondta – számára is éppoly kockázattal és energiával jár hétről hétre kiállni ezekért az ügyekért és nyíltan vállalni a véleményét.

A színész a tanártüntetéseket érintően beszélt arról, hogy nem érti az egyetemisták passzivitását, ők korábban minden mozgalomnak a lelkei voltak a magyar történelemben. – Tényleg abban a szép új világban szeretnének élni huszonévesen, amelyben nekik is majd hatalomtechnikai társasjátékokba kell bonyolódniuk megélhetésük fenntartása érdekében? – tette fel a kérdést.

• Ki előtt nem lehet kiejteni a nevét?
• Adódna olyan helyzet, amelyben elhagyná az országot?
• Mivel nem számolt Philip?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap június 16-án megjelent, 2023/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!