Omerta

Omerta

Magyar Péter a Partizán műsorában

De miért csak most? Egy pillanatra fellibben a függöny, s a nézők bekukkanthatnak a színfalak mögé. És jön a rácsodálkozás: nahát, ez ilyen? Ennyire egyszerű? Ennyire primitív? Vagy éppen ennyire romlott, ennyire mocskos? Mint amikor a nem annyira jó nevű étterem konyhájának bejáratánál kapunk asztalt, s a tálcával egyensúlyozó pincér időnként ügyes lábmozdulattal taszajtja a csapóajtót – talán jobb is volt, amíg nem tudtunk az odabentről. Szóval de miért csak most? – teszik föl rengetegen az ilyenkor leggyakoribb kérdést Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügy-miniszter, volt EP-listavezető, volt képviselő volt férje politikai megvilágosodására reagálva, mert hát Magyar Péter hosszú-hosszú évekig a rendszer kegyeltje volt, a szisztéma a tenyerén hordozta, zsíros állásokkal jutalmazta, elhalmozta mindenféle földi jóval. Majd az ugyancsak gyakori folytatás: ha ugyanezzel ugyanígy fél évvel, egy évvel, akármennyivel korábban áll elő, na, akkor lett volna hiteles. Az lett volna a valódi kuruckodás. Egyébként nem, a koreográfia fél évvel, egy évvel, akármennyivel korábban is hasonlóképp állna össze.

Három esztendeig voltam az MTI digitális főszerkesztője – ami úgy tartozik ide, hogy azóta értem a rendszerekből kilépők pszichológiáját, a folyamatot, ahogyan aszalódnak, miközben érlelődik a gondolat az elhatározásig. Azóta tudom azt is, milyen könnyű volt korábban a fejükre olvasni a „de miért csak most”-ot. 

• Hogy jut el valaki a rendszerből való kilépésig?
• Magyar Péter felrázhatja-e a NER népét?
• Mi a legsúlyosabb bűne a Fidesz szemében?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap február 22-ig kapható 2024/7. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!