Orbán börtönválogatottja

Orbán börtönválogatottja

Mengyi Roland, Simonka György, Farkas Flórián és Boldog István (Grafika: Thyillustration)

Az előző két választási kampánynál kellemetlenebb ősszel fordul a Fidesz a választást megelőző időszakra. A kormánypárt ugyanis két országgyűlési képviselője, Simonka György és Boldog István büntetőügyével a nyakában kezdi a választási kampányt. Ráadásul ott van még Farkas Flórián is, akit a minap ismét a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének választott a szervezet kongresszusa.

Nem szabad ugyanakkor elfelejteni azt sem, hogy a 2018-as választás eredménye azt mutatja, semmit sem befolyásolt, hogy a Fidesz egyik addigi országgyűlési képviselőjével – Mengyi Rolanddal – szemben büntetőeljárás volt folyamatban korrupció miatt. Illetve, hogy egy a tavalyi uniós felmérés szerint Magyarországon a legmagasabb a korrupciót eltűrők aránya.

Összeállításunkban bemutatjuk azokat a fideszes politikusokat, akiknek bensőséges viszonya alakult ki a közpénzekkel. A teljes cikket a Magyar Hang július 30-án megjelent 2021/31. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!