Örök dilemmák és átalakuló hegyvidéki helyzet: mi történik a Kutyapártnál?

Örök dilemmák és átalakuló hegyvidéki helyzet: mi történik a Kutyapártnál?

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

A Kétfarkú Kutyapárt belső konfliktusai a Fidesz stratégiájába illenek, ahogy minden, az ellenzéki pártok összefogásával kapcsolatos dilemma – véli László Róbert politikai elemző. Ember Zoltán pedig úgy látja: egyszerre meglepő és nem meglepő, hogy most törnek felszínre ilyen konfliktusok a Kutyapárton belül, amelynek még soha nem mértek olyan magas támogatottságot a közvéleménykutatók, mint az utóbbi időben. A Magyar Hang politikai elemzőket kérdezett a párt helyzetéről.

Hétfőn délután még mindig bizonytalan, hogyan végződhet az a Kétfarkú Kutyapárton belüli konfliktus, melynek során egy belső Facebook-csoportban nem hivatalosan bejelentette lemondását a párt két társelnöke, Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely. A döntés azt követően kevésbé számít meglepőnek, hogy Kovács Gergely vasárnap bejelentette, mégsem indul polgármesterjelöltként a XII. kerületben, miután a párt tagsága nem támogatta, hogy részt vegyenek egy ellenzéki előválasztáson. – Annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában – írta indoklásként Kovács. 

Az ellenzéki előválasztás körüli vita része annak a dilemmának, amellyel a Kétfarkú Kutyapárt időről időre szembesül: hajlandó-e a párt tagsága bármilyen formában is együttműködni az ellenzéki pártokkal, vagy nem. A Kutyapárt tagsága láthatóan az utóbbi felé hajlik. A Kutyapárt nemrég megvonta a támogatását az V. kerületben induló Juhász Pétertől, miután kiderült, hogy  a Momentum is beáll a politikus mögé az V. kerületben – azzal az indoklással, hogy szeretnének távolságot tartani az ellenzéki pártoktól.

• Mi köze lehet a belső konfliktusoknak a Fidesz stratégiájához?
• Miért meglepetés, hogy éppen most törtek felszínre bizonyos dilemmák?
• És miért lehet mégis törvényszerű eközben?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: kutyapárt